Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

SKAL FORSKE PÅ BEHANDLINGER: Forskere innen barnekreft er tildelt støtte for å forske på nye behandlinger mot aggressive hjernesvulster. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Får 31 millioner til å forske på barnekreft

Et internasjonalt team av forskere med deltakelse fra Norsk senter for molekylærmedisin får finansiering på tilsvarende over 30 millioner norske kroner for å forske på presisjonsmedisin for behandling av aggressive hjernesvulster.

Publisert: 2021-01-06 — 06.00

Det er Swiss National Science Foundation som har tildelt forskerne støtten til forskning på behandling av hjernesvulster hos barn. Hjernesvulster utgjør nesten en tredel av krefttilfellene hos barn, og det finnes over 100 ulike typer svulster. Tildelingen gjelder forskning på så kalte diffuse midtlinjegliomer (DMG) og diffuse ponsgliomer (DIPG), som er aggressive svulster med dårlig prognose. 90 prosent av pasientene dør innen to år etter diagnosen.

Målet med prosjektene som nå får støtte er å utvikle ny kunnskap om nye behandlinger eller behandlingskombinasjoner.

Håper på bedre behandling

Sebastian Waszak som leder Computational Oncology Group ved Norsk senter for molekylærmedisin ved Universitetet i Oslo, skal som en del av prosjektet beskrive det genomiske og det epigenomiske landskapet til prekliniske DMG-modeller og utvikle en beregningsstrategi for ny bruk av legemidler ved DMG/DIPG.

– Dette konsortiet vil gjøre det mulig for oss å utvikle en genombasert tilnærming til ny bruk av legemidler og vil forhåpentligvis, i nær fremtid, forbedre medisinbaserte terapier for barn med diffuse midtlinjegliomer, sier Waszak i en pressemelding fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Sinergia-konsortiet ledes av Javad Nazarian ved University Children's Hospital Zürich.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!