TILDELING: – Prosjektene er utrolig spennende. Vi har høye forventninger til at dette fører til viktige gjennombrudd, sier Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

Foto:

Deler ut over 129 millioner i forskningsstøtte

Kreftforeningen gir 129,4 millioner til 20 forskningsprosjekter i år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Forskningstildelingen er ifølge pressemeldingen om tildelingen foreningens største årlige tildeling.

– Prosjektene er utrolig spennende. Vi har høye forventninger til at dette fører til viktige gjennombrudd. I år satses det blant annet på flere prosjekter med immunterapi og prosjekter hvor kunstig intelligens (KI) spiller en avgjørende rolle, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross.

Kreftforeningen skriver at forskningstildelingen kommer fra innsamlede midler, fra medlemmer, konserter, bollesalg og testamenter.

Tildelingen gjøres av uavhengige eksperter og brukerrepresentanter som vurderte 166 søknader.

Innen kategorien over behandlingsstudier som har fått støtte, er blant annet kreftvaksiner, immunterapi mot blærekreft, bruk av KI for diagnostikk og et prosjekt for å identifisere pasienter som kan bli friske av lungekreftbehandling.

I tillegg til behandlingsstudier er det gitt støtte til prosjekter som søker mer kunnskap om kreft, at flere skal unngå kreft, at kreft skal oppdages i tide og et bedre liv med og etter kreft.

Full oversikt over tildelingen ser du i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS