Covid-krisen: Svensk sykehus gir ekstra bonus til ansatte som må rykke ut i jula

Region Jönköping vil sikre at de har nok bemanning på sykehusene i juledagene, og tiilbyr 6000 kroner i bonus per vakt. Ved Oslo universitetssykehus er det ikke planer om et slikt tiltak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Länssjukhuset Ryhov i Region Jönköping har ansvar for alle de 356.000 innbyggerne i länet. Nå ruster de seg for juledagene og covid-innlagte.

Helsepersonell i Region Jönköping i Sverige som rykker ut på jobb i løpet av jule -og nyttårsdagene om de har fri, får en kompensasjon på 6000 kroner ekstra per vakt, ut over vanlige tillegg, og dette gjelder alle ansatte, også renholdere og IT-ansatte, ifølge den svenske Läkartidningen.

OUS: - Ikke vurdert ekstra kompensasjon
Regionen sier de vil ha en rettferdig ordning, og for å sikre at de skal ha nok personell i julen under covid-krisen innfører de denne kompensasjonen, skriver Jönköpings-Posten

Ekstra kompensasjon på denne måten er ikke noe man har vurdert ved Oslo universitetssykehus, ifølge HR-direktør Susanne Flølo. Hun sier i en kort kommentar til Dagens Medisin at det ikke er inngått noen avtaler om ekstra kompensasjon utover det som følger av ordinære avtaler.

HR-direktør i den svenske regionen, Patrick Nzamba, sier til svenske Dagens Medicin at de har tenkt mye på hvordan denne kompensasjonen skulle være. Sykehuset var i en vanskelig situasjon i sommer da flere sykepleiere sa opp jobben.

– Det er vanskelig å utforme insentiver slik at de blir rettferdige for alle. Om noen på en avdeling får tilbud om ekstra kompensasjon for å komme på jobb i en annen avdelig for å jobbe med covid-syke, og de som blir igjen på avdelingen da må jobbe flere helger ettersom kollegaen forsvant – har ikke disse også stilt opp da?, sier Nzamba.

Powered by Labrador CMS