SMITTESTOPP: Den tidligere appen for kontaktsporing het Smittestopp. Et av navneforslagene til den nye appen, er også Smittestopp, sammen med Smittespor og Smittevarsel. I tillegg fikk FHI inn en del humoristiske forslag, blant annet «CovidBlaster 5000» og «Bentomatic».  

Foto:

Anbudsfrist for ny smitte-app på mandag

Mandag går anbudsfristen ut for den nye appen for smittesporing. Da offentliggjøres også resultatet av navneavstemningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

HUMOR: – Vi er godt fornøyd med innspillene som kom. Det har kommet mange morsomme og kreative forslag, sier Gun Peggy Knudsen, administrerende direktør i Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver torsdag i en statusoppdatering om anbudet på den nye kontaktsporingsappen, at de nå jobber med hvordan de skal gjennomgå tilbudene på å utvikle den nye appen for kontaktsporing etter koronavirus.

Den nye appen for sporing av kontakter skal bygges rundt løsningen som er laget av Apple / Google, etter at den forrige appen, Smittestopp, ble skrotet.

Norsk helsenett utlyste anbudet på appen den 7. oktober, og anbudsfristen er 19. oktober.

Oppretter fagråd
De oppretter også et eksternt fagråd for å sikre tilbakemeldinger fra folk innen teknologiområdet, Blindeforbundet, eldre, ungdom og andre målgrupper vi vet vi må jobbe ekstra med å legge til rette for og å nå med appen.

De skriver i statusoppdateringen at de også jobber med å lage en verifiseringsløsning mellom ID-porten og Meldingssystemet for smittsomme sykdommer, slik at de skal sikre integriteten på diagnosenøkler som lastes opp av brukerne.

Tirsdag denne uken annonserte FHI i en pressemelding at de ville ha en avstemning om navnet på den nye smitteappen.

Mandag vil også resultatet av FHIs navneavstemning for den nye appen, bli offentliggjort.

CovidBlaster 5000?
Tirsdag denne uken meldte FHI at de fikk inn en del artige navn.

– Vi fikk over 100 forslag til navn på den nye appen da vi gikk ut på Twitter for halvannen uke siden. Alt fra Smittestopp 2.0, Smittespor til CovidBlaster 5000 og Bentomatic. Vi har nominert forslagene vi mener er best, men ønsker hjelp til å ta den endelige avgjørelsen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet.

Navnene som ble stemt over var Smittestopp, Smittespor og Smittevarsel.

Derfor er det nok lite sannsynlig at man ender opp med en app som heter «CovidBlaster 5000» eller «Bentomatic».

Knudsen kan ikke si noe om anbudsresultatet, før neste uke når det offentliggjøres.

– Hva tenker du om noen av navneforslagene dere fikk inn?

– Vi er godt fornøyd med innspillene som kom. Det har kommet mange morsomme og kreative forslag. Vi måtte ta noen valg og da har vi valgt navnene som sier noe om hva appen gjør, og navn som fungerer på bokmål og nynorsk. Derfor endte vi med de tre alternativene, sier hun til Dagens Medisin.

– Hvor stor er sjansen for at vi får en kontaktsporingsapp som heter CovidBlaster 5000?

– Det lite sannsynlig med en app som heter CovidBlaster 5000.

Knudsen opplyser at navnet på appen vil bli det navnet som vant avstemningen.

Powered by Labrador CMS