Ny fagdirektør i Helse Midt

Björn Gustafson, dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU,blir ny fagdirektør i Helse Midt-Norge over nyttår.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og ser fram til å komme i gang. Dette er en veldig viktig stilling innenfor et fagområde jeg brenner for, og jeg ser fram til å gjøre mitt for å utvikle helsetjenesten til pasientens beste, sier Björn Gustafson ifølge en pressemelding fra foretaket.

Gustafsson er i dag dekan ved fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU. Siden 2004 har han vært overlege i fordøyelsessykdommer ved St. Olavs Hospital, og i tillegg er han professor i fordøyelsessykdommer ved Institutt for klinisk og molekylær medisin.

Björn Gustafsson blir ny fagdirektør i Helse Midt-Norge. Foto: Anne Grete Storvik

Gustafsson var prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet fra 2012-2015. Han var leder for Norsk Gastroenterologisk Forening 2009-2013. Han studerte medisin i Lund i Sverige. Han flyttet med sin familie til Norge i 1997 og har utført sin legespesialisering og forskerutdanning i Trondheim.

Han har i mange år hatt et nært forskningssamarbeid med Yale School of Medicine i USA og var også gjesteforsker ved Yale i 2007-2008.

Gustafson tar over stillingen etter Henrik A. Sandbu som har vært fagdirektør siden 2017, og tiltrer over nyttår.

Powered by Labrador CMS