SETTER INN VAKTER: Vektere skal drive besøkskontroll ved Haukeland universitetssjukehus igjen. Arkivfoto: Inngangen til Sentralblokka ved Haukeland avbildet i midten av august.

Foto: Julie Kalveland

Haukeland gjeninnfører besøkskontroll

Haukeland universitetssjukehus setter på ny inn vakter ved inngangene til sykehuset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Nå innføres det streng besøkskontroll ved Haukeland universitetssjukehus, skriver Bergens Tidende. Det skyldes at flere ansatte har fått påvist smitte den siste tiden.

– Det som bekymrer oss, er at de smittede kommer fra seks ulike avdelinger. De har ingen sammenheng, og smitteveien er forskjellige. Og smitten kommer utenfra, sier administrerende direktør Eivind Hansen til avisen.

Syv ansatte har nå fått påvist smitte.

Adgangskontrollen skal innføres i løpet av uken ved alle publikumsinnganger. Det var tidligere slik kontroll ved sykehuset, men denne opphørte i juni. 

– Vi må sette i verk tiltak for å hindre at vi får mer smitte inn på sykehuset. Besøkende må ikke komme hvis ikke det er strengt nødvendig, sier Hansen til BT.

Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen kommune sa mandag til NRK at de mener at risikoen for videre spredning på sykehuset er under kontroll. Hansen mente imidlertid at det var grunn til bekymring knyttet til spredning generelt.

– Det er økende grunn til uro. Fremdeles er det en del studenter som tester positivt, men mer urovekkende er øken av personer som tester positivt som ikke hører til studentpopulasjonen.

Powered by Labrador CMS