Nordmenn flest støtter å bremse gjenåpning av samfunnet

Bekymringen for at åpningen går for fort har økt voldsomt fra måned til måned, ifølge Opinion. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 8.549 nordmenn om de støtter å stramme inn på gjenåpningen av samfunnet.

Som Dagens Medisin skriver, ble det innført flere tiltak under regjeringens pressekonferanse fredag, blant annet skjenkeforbud etter midnatt i hele landet. Det vil heller ikke bli åpnet for flere enn 200 personer på arrangementer eller kamper og cuper i breddeidretten for voksne.

Støtter bremsen
Før pressekonferansen svarte 52 prosent av de spurte at de synes at åpningen av samfunnet går for fort. Kun fire prosent synes det går for sakte og 44 prosent synses det går i riktig tempo.

- At regjeringen nå strammer inn har støtte blant folk flest. Nordmenn har lenge vært urolige for at gjenåpningen går for fort, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Andel nordmenn som synes åpningen av Norge går for fort har økt med 10 prosentpoeng fra juli, 20 prosentpoeng fra juni og 30 prosentpoeng fra mai.

- Nordmenn har hele tiden stått på bremsen fremfor gassen når det gjelder spørsmålet om gjenåpning. Bekymringen for at åpningen går for fort har økt voldsomt fra måned til måned. Omtrent ingen synes gjenåpningen går for sakte, sier Clausen.

Totalt over 14.000 nordmenn er løpende spurt om de synes at åpningen av samfunnet går for fort, i riktig tempo eller for sakte.

Positive til munnbind
Opinion har også spurt om folk er positive eller negative til at vi skal bruke munnbind i Norge.

Regjeringen vil ikke anbefale eller påby bruk av munnbind akkurat nå, men venter på et nytt råd fra Folkehelseinstituttet (FHI) som er ventet i neste uke.

Et klart flertall av nordmenn at de er positive til at vi skal bruke munnbind. 54 prosent er nå positive, 23 prosent er negative, mens 23 prosent svarer verken eller.

Andel nordmenn som er positive til å bruke munnbind i Norge har økt med hele 21 prosentpoeng siden mai.

Spørreundersøkelsen ble avsluttet før pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS