STRAMMER INN: Regjeringen ønsker ingen bråstopp, sier statsminister Erna Solberg, som er bekymret over smittesituasjonen. Arkivfoto: Anne Grete Storvik

Foto:

Solberg: – Vi må bremse opp

Statsminister Erna Solberg sier torsdag at regjeringen kommer til å vente med flere planlagte tiltak på grunn av smittesituasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Det er lav smitte, men det er en økende trend, sa statsminister Erna Solberg til NRK på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Det er nok litt for lave skuldre, litt for mange som har tatt det med ro. Derfor har regjeringen bestemt seg for å bremse litt opp. Vi setter på vent noen av lettelsene vi hadde tenkt å innføre fremover, sa Solberg.

Solberg viste til at det arbeidet med utforming av tiltak og at disse vil presenteres på en pressekonferanse i morgen. Det er varslet en pressekonferanse klokken 14.00 hvor helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold i Folkehelseinstuttet skal delta. 

– Et av tiltakene som ble vurdert var å åpne opp for reiser fra tredje land utenfor Europa. Det gjør vi ikke nå, sa Solberg.

Statsministeren fikk også spørsmål om vurderingene om bruk av munnbind for den generelle befolkningen.

– Dette er en av tingene helsemyndighetene nå jobber med i hvilke situasjoner og når og i hvilken smittesituasjon det er aktuelt. Vi kommer tilbake igjen til dette. Men det viktigste nå er at vi må bremse opp for å ikke få en bråstopp – ingen vil tilbake til mars, sa Solberg.

Powered by Labrador CMS