FELLESSKAP: De nye helsefellesskapene er en modell hvor helseforetak, kommuner, fastleger og brukere skal jobbe sammen på tre nivåer. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Foto:

Søker sekretær-kommuner for helsefellesskap

Helsedirektoratet lyser ut tilskudd til sekretæransvar for de nye helsefellesskapene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

«Sekretariatsfunksjonen skal bidra til at helsefellesskapene lykkes med å utvikle og planlegge bærekraftige og sammenhengende helse- og omsorgstjenester, særlig for de prioriterte pasientgruppene (barn og unge, personer med alvorlige psykiske lidelser og rusavhengighet, skrøpelige eldre og personer med flere kroniske lidelser)», heter det i utlysningen fra Helsedirektoratet.

Kommunene i hvert helsefellesskap må gå sammen om én kommune som søker på midlene og får arbeidsgiveransvar for personen som ansettes i sekretariatsfunksjonen.

Høsten 2019 signerte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie en avtale med KS om så kalte «helsefellesskap» med mål om å oppnå bedre samhandling mellom spesialist- og primærhelsetjenesten. De 19 helsefellesskapene skal være felles arenaer og er en sentral del av Nasjonal helse- og sykehusplan.

4,8 millioner

Direktoratet oppgir at det er bevilget 4,8 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett som kan brukes til å etablere ordningen i kommunene.

– Tilskuddet har halvårseffekt i 2020, og skal bidra til å dekke lønnskostnader i sekretariatfunksjonen, heter det i utlysningen.

Powered by Labrador CMS