MÅ FINNE LØSNINGER: - Denne rapporten er en anerkjennelse av de faktiske forhold. Nå må vi finne løsningene, sier administrerende direktør Hege Gjessing.

Foto: Sykehuset Østfold

Planlegger å utvide sykehuset på Kalnes

– Vi ser nå på hvor og hvordan vi skal utvide sykehuset, sier administrerende direktør Hege Gjessing ved Sykehuset Østfold.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

En fersk evaluering av sykehuset på Kalnes i Østfold var nylig tema på et styremøte i Helse Sør-Øst. En undersøkelse som er en del av evalueringen, viser at de ansatte mener sykehuset er så lite og trangt at det gir utfordringer i arbeidshverdagen.

Administrerende direktør på Sykehuset Østfold, Hege Gjessing, ønsket ikke å kommentere rapporten før den var behandlet i Helse Sør-Øst-styret. Nå sier Gjessing til Dagens Medisin at hun er veldig glad for evalueringen som er gjort, og informasjonen som kommer frem.

– Den er kjempeviktig for oss. Rapporten viser hvilke utfordringer våre medarbeidere står i hver dag. Det er trange forhold på Kalnes.

– Ikke enkelt

– Ansatte påpeker at byggets begrensninger gir utfordringer i arbeidshverdagen, hva sier du til det?

– Det er et tema hos oss hver eneste dag. Hver dag må vi lete og finne løsninger, se på hvordan vi kan få ting til å gå rundt. Det er ikke enkelt.

– Hva vil dere gjøre med det?

– Vi ser nå på hvor og hvordan vi skal utvide sykehuset. Denne rapporten er en anerkjennelse av de faktiske forhold. Nå må vi finne løsningene.

– Noen er godt fornøyde

Gjessing forteller at til tross for at det er trangt, er det fagmiljøer på sykehuset som er fornøyde.

– Det er forskjeller i miljøene. Noen av fagmiljøene er godt fornøyde med det nye sykehuset sammenlignet med hvordan det var på det gamle sykehuset.

Gjessing sier at pasienttilfredsheten er god til tross for trange forhold.

– Jeg er glad for at pasientene er fornøyde. Vi har en god pasientbehandling, og antall henvisninger til oss øker. Det viser en tillit til sykehuset.

Powered by Labrador CMS