IKKE SØKT I EU: MSD Norge opplyser i en e-post til Dagens Medisin at denne godkjenningen foreløpig kun gjelder for det amerikanske markedet, og at indikasjonen ennå ikke er søkt i EU. Illustrasjon: Getty Images

Foto:

Ny indikasjon for HPV-vaksine fra MSD

Amerikanske legemiddelmyndigheter godkjente tidligere denne måneden MSDs HPV-vaksine Gardasil 9 som forebyggende behandling av HPV-relatert hode- og halskreft.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

MSD Norge opplyser i en e-post til Dagens Medisin at denne godkjenningen foreløpig kun gjelder for det amerikanske markedet, og at indikasjonen ennå ikke er søkt i EU.

Flere godkjente indikasjoner
Med den siste indikasjonsgodkjenningen fra Food and Drug Administration (FDA) er Gardasil 9 (humant pappilomavirus 9-valent rekombinant vaksine) nå godkjent som forebyggende behandling av HPV-relatert livmorhalskreft, vulvakreft, analkreft, munnsvelgkreft og hode- og halskreft.  

– Denne godkjenningen som forebygging av HPV-relatert munnsvelgkreft og andre typer hode- og halskreft representerer et viktig steg for MSDs mål om å hjelpe til med å redusere antallet menn og kvinner som rammes av visse typer HPV-relaterte kreftformer, sier Dr. Alain Luxembourg, direktør for klinisk forskning ved Merck Research Laboratories, i en uttalelse fra selskapet.

Ufarlig for de fleste
Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA skjer omtrent 14 millioner HPV-infeksjoner hvert år I USA, og omtrent 80 prosent av seksuelt aktive personer får HPV-smitte i løpet av livet. For de fleste går HPV-infeksjon over av seg selv, men for de som ikke klarer å bli kvitt viruset, kan dette føre til visse typer kreft og sykdommer.

Powered by Labrador CMS