SLIPPER OPP: Forsyningssituasjonen har normalisert seg og SLV kan derfor avslutte restriksjonene på utlevering av reseptfrie legemidler i apotek. Legemiddelverkets direktør, Audun Hågå, maner likevel til nøisomhet. 

Foto: Siri Øverland Eriksen

Opphever rasjoneringen på nesten alle legemidler

Det er nå bare paracetamol som står igjen på rasjoneringslisten, etter at Statens legemiddelverk opphever rasjoneringsvedtak på flere legemidler. Også restriksjonene på utlevering av reseptfrie legemidler fjernes. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

​Legemiddelverket fjerner rasjonering av azitromycin (antibiotika), prednisolon (betennelsesdempende) og hydroksyklorokin (malariamedisin). 

– Forsyningssituasjonen for disse legemidlene har normalisert seg og vi kan derfor avslutte rasjoneringen. Samtidig er det viktig nå at pasienter henter ut legemidler som normalt og ikke hamstrer, sier Legemiddelverkets direktør, Audun Hågå, ifølge SLVs egne nettsider. 

De tre legemidlene fjernes fra rasjoneringslisten mandag 15. juni kl. 13.00, men Legemiddelverket fortsetter å følge forsyningssituasjonen nøye, heter det videre. 

Det er nå bare paracetamol som står igjen på rasjoneringslisten.

Opphever restriksjoner
Samtidig opphever SLV restriksjonene til apotekene om å kun levere ut én pakke reseptfritt legemiddel om gangen. Restriksjonene ble gitt for å sikre at alle skulle få tak i de legemidlene de trengte.

Hågå minner likevel om at hovedregelen for utlevering av reseptfri smertestillende (som for eksempel paracetamol og ibuprofen) fremdeles gjelder.

Også begrensninger på «hvit resept» oppheves fra og med i dag. Begrensning for utlevering på blåresept og H-resept gjelder fortsatt. Pasienter får kun utlevert tre måneders normalt forbruk.

 
Powered by Labrador CMS