NYTT OMBUD: Jannicke Bruvik starter i stillingen i september. 

Foto: Anne Gro Trygsland

Hun blir nytt nasjonalt pasient- og brukerombud

– Det blir veldig spennende, sier det nye ombudet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Jannicke Bruvik (48) blir det første pasient- og brukerombudet som skal ha en koordinerende rolle for de 15 pasient- og brukerombudene. Hun blir også nytt pasient- og brukerombud for Hordaland.

– Det blir veldig spennende, både jobben som pasient- og brukerombud i Hordaland og det å ha en koordinerende rolle. Jeg kommer utenfra og vil komme inn i en ordning med mange ombud som kan veldig mye. Jeg skal ikke sitte på løsningene, men først og fremst samle inn løsningene som allerede er der, sier Bruvik til Dagens Medisin.

Ny rolle

Den nasjonale ombudsrollen er ny av året og fastlokalisert til ombudskontoret i Bergen.

– Samarbeidet mellom ombudene er styrket de siste årene, og vi ønsker med en slik ordning å få et enda bedre og mer likeverdig tilbud i landet, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie om den nye ordningen i januar.

Bakgrunn fra LHL

Bruvik er utdannet fysioterapeut og har hovedfag i fysioterapivitenskap. Hun kommer fra jobben som avdelingsleder ved Rehabilitering og Pust & Pes ved LHL-klinikken i Bergen, og har tidligere jobbet ved Haukeland universitetssykehus. 

– Hun kjenner meget godt til helse- og omsorgstjenesten og har et sterkt engasjement for pasienter og brukere. Samtidig har hun med sin bakgrunn som kvalitetsleder og prosjektleder, erfaring med å utvikle gode fellesløsninger. Vi er trygge på at hun, sammen med de andre ombudene, vil bidra sterkt i videreutviklingen av pasient- og brukerombudsordningen, oppgir Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Bruvik starter i stillingen 1. september 2020.

Powered by Labrador CMS