KAN FØRE TIL SMITTE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener at åpningen av samfunnet i sommer kan føre til lokale utbrudd.

Foto: Vidar Sandnes

Ny forlengelse av fullmaktsbestemmelser

Fullmaktsbestemmelsene i helseberedskapsloven forlenges på nytt med mål om å unngå spredning av eventuelle lokale utbrudd i sommer. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

6. mars ble det vedtatt i kongelig resolusjon å ta i bruk fullmaktsbestemmelsene i helseberedskapsloven. Bestemmelsene gir Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) mulighet til å innføre raske tiltak for å håndtere Covid-19-utbruddet, blant annet å beordre personell og gi pålegg til virksomheter om å ta imot pasienter og flytte ressurser. Fullmaktsbestemmelsene har blitt forlenget med én måned av gangen. Som følge av en kongelig resolusjon vedtatt fredag er de på ny forlenget til 6. juli.

HOD gjentar, som ved forrige forlengelse, at det fortsatt er usikkerhet om hvordan pandemien vil utvikle seg.

- En videre åpning av samfunnet i sommer vil medføre økt mobilitet, og det kan komme lokale utbrudd som må håndteres raskt for å forebygge spredning til deler eller hele landet. Dette kan blant annet kreve mobilisering av personell og rekvirering av eiendom, heter det tilrådningen.

Powered by Labrador CMS