Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

"PR-JOBB": –  Vi trenger et digitaliseringsråd, men ikke et som sitter og hyller ethvert offentlige digitale prosjekt, sier Fredrik Syversen, administrerende direktør i IKT Norge.

Foto: IKT Norge

– Virker som en ren PR-jobb

– For meg virker dette som rene PR-råd: «Kommunisér bedre, forankre bedre, brukerne i sentrum»; Dette er råd som kunne gis til alle offentlige IT-prosjekt.

Publisert: 2020-05-20 — 13.19


Dette sier Fredrik Syversen, administrerende direktør i IKT Norge, etter å ha lest anbefalingene som Digitaliseringsrådet har gitt helseministeren om journal- og samhandlingsprosjektet Akson.

Les mer her: Høie fikk Akson-råd

–  Jeg er litt skuffet over hvor overfladiske anbefalingene er. De tar for eksempel ikke tak i rekkefølgen av Akson -  journal før samahandlingsplattform, for eksempel, sier Syversen til Dagens Medisin.

–  Vi trenger et digitaliseringsråd, men ikke et som sitter og hyller ethvert offentlige digitale prosjekt.

– Hele grunnlaget for et råd er jo at man skal gå gjennom prosjektet kritisk, og gi konstruktive vurderinger på hvordan det kan bli bedre, og ikke overfladiske kommunikasjonsanbefalinger, sier Syversen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Per Sørlie 21.06.2020 09.28.13

  Forsker / Utvikler bl.a. digital teknologi for symtom analyse, diagnostisering, medisinerings sikkerhet

  Takk for disse ordene. Jeg trodde det bare var jeg som sitter med inntrykket av at de "blinde og de halte" støtter hverandre i denne saken. Det ble tydelig da Digitalseringsrådet stilte dette spørsmålet ut i det tomme rom nylig: Men Akson er vel ikke bare et IT prosjekt, det er vel også et "omstillingsprosjekt". For meg er det nettopp ikke et omstillingsprosjekt. Det er avsatt et ufattelig stort beløp til "omstillingskostnader" i Akson, som om det er et mål i prosjektet. Til tross for manglende leveranser av fungerende IT verktøy til helsevesenet, fungerer det overaskende godt. Alle berørte saksbehandlere er dyktige og behersker sine oppgaver i dag. Med Akson får de kanskje noen nye valg på sine skjermer, funksjoner de har savnet. Hvor lang tid bruker man på å lære dette, 10 minutter? Resten er kjent stoff, kanskje i ny drakt. Som skattebetaler og bruker av helsevesenet ber jeg, sannsynligvis på vegne av mange, om dokumentasjon av den summen som er avsatt til "omstilling".

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!