Utlyser forskningsmidler

Forskning på selvmord, hjerneslag, habilitering, digitale verktøy og uønsket variasjon er blant forksningsområdene som foreslås prioritert når Helse Sør-Øst tildeler midler for 2021.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

NB: Dagens Medisin skrev tidligere tirsdag at det var totalt 613,5 millioner til utdeling, og artikkelen ga inntrykk av at de fem forskningsområdene kunne søke fra hele denne potten. Det riktige er at rundt ti millioner kroner av dette kan fordeles på disse. Slik forklares dette: 

Forslaget til styret i Helse Sør-Øst i forkant av styremøtet denne uken er at en andel av RHF-midlene blir gjenstand for målretting innen rammen av den regulære åpne utlysningen. Dette beløpet representerer om lag 30 millioner kroner årlig og det foreslås at det øremerkes om lag 10 millioner kroner til slike prosjekter i utlysningen av midler for 2021.

Les hele bakgunnen for forslaget her

Det er med utgangspunkt i Helse Sør-Østs regionale utviklingsplan for 2035, at disse fem satsingsområdene og nasjonale prioriteringene foreslås gitt målrettede midler i den åpne utlysningen i 2020, med tildeling av midler for 2021.

  • Selvmord, selvskading og selvmordsforebygging
  • Behandling av hjerneslag med mekanisk trombektomi, inkludert studier av organisering av tjenestetilbudet
  • Habilitering, inkludert studier av organisering av tjenestetilbudet
  • Effekter av kliniske digitale verktøy, herunder digital hjemmeoppfølging
  • Uønsket variasjon i pasientbehandlingen

De regionale forskningsmidlene i Helse Sør-Øst består av midler fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) som er øremerket til forskning - og en avsetning til forskning fra det regionale helseforetakets eget budsjett.

Powered by Labrador CMS