Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

STARTER STUDIE I TYSKLAND: Den tyske regulatoriske myndigheten Paul-Ehrlicht-Institut har godkjent oppstart av en fase ½-studie for BioNTechs og Pfizers BNT162-vaksineprogram for forebygging mot Covid-19. Illustrasjon: Getty Images

Pfizer og BioNTech får starte klinisk studie med vaksinekandidat

Selskapene har fått godkjent oppstart av kliniske studier i Tyskland med fire ulike vaksinekandidater mot Covid-19.

Publisert: 2020-04-22 — 15.00 (Oppdatert: 2020-04-22 — 14.37)

Den tyske regulatoriske myndigheten Paul-Ehrlicht-Institut har godkjent oppstart av en fase ½-studie for BioNTechs BNT162-vaksineprogram for forebygging mot Covid-19. BNT162-vaksinen utvikles av både BioNTech og Pfizer. Det melder selskapene i en pressemelding onsdag.

Dette vil bli den første kliniske studien med en vaksinekandidat mot Covid-19 som starter opp i Tyskland. De to legemiddelselskapene vil også starte opp studier i USA når regulatoriske godkjenninger er på plass.

Ulike mRNA-sammensetninger
De fire vaksinekandidatene i BNT162-programmet er de første kandidatene som skal prøves ut i kliniske studier fra BioNTechs Covid-19-fokuserte prosjekt «Lightspeed», og hver av kandidatene har forskjellige mRNA-formater og målantigener. To av de fire vaksinekandidatene bruker et nukleosid-modifisert mRNA (modRNA), én av kandidatene bruker et uridin-holdig mRNA (uRNA) og den fjerde benytter seg av såkalt «self-amplifying» mRNA (saRNA).

Den doseeskalerende delen av fase ½-studien vil inkludere rundt 200 friske studiedeltakere mellom 18 og 55 år, og skal fastslå optimal dosering for videre studier, i tillegg til å evaluere sikkerhet og vaksinekandidatenes immunogenisitet (dannelse av nøytraliserende antistoffer).

– Ekstraordinær fart
– Gjennom Pfizers og BioNTechs partnerskap har vi mobilisert våre kollektive ressurser med ekstraordinær fart i møte med denne globale helseutfordringen. Nå når vårt arbeid i Tyskland kan starte opp, ser vi frem til og forbereder oss aktivt på en potensiell start på dette unike og robuste kliniske studieprogrammet i USA i nær fremtid, sier Albert Bourla, administrerende direktør i Pfizer globalt, i en uttalelse fra selskapene.

BioNTech vil under den kliniske utviklingsfasen forsyne sine samarbeidspartnere med vaksiner fra sine mRNA-produksjonsfabrikker i Europa. Selskapet samarbeider også med Fosun Pharma for utviklingen av BNT162 i Kina, der det også planlegges å gjennomføre kliniske studier med vaksinekandidatene.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

DM Arena digital post EASD - følg arrangementet her!

STATSBUDSJETTET 2021

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!