STOCKHOLMSYKEHUSENE UNDER PRESS: Legene vil få et meget tøft arbeidsmiljø med lange arbeidsdager, der de tvinges til å gjøre vanskelige prioriteringer, sier Yvonne Dellmark fra den svenske legeforeningen.

 

Foto:

Stort press på sykehusene i Stockholm: Legene mener flere må omfattes av kriseavtale

Tross kriseavtalen som gir høyere lønn til intensiv-ansatte, vil legene i Stockholmsregionen få det svært tøft, sier den svenske Legeforeningens hovedtillitsvalgte ved Karolinska Universitetssjukehuset, Yvonne Dellmark, til Dagens Medisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Om én uke er det fullt på sykehusene i Stockholm.
Det skriver Aftonbladet, som i et internt dokument fra Region Stocholm også finner at leger fra primærhelsetjenesten skal ta hurtigutdanning  slik at de får tatt hånd pasienter som er døende i eget hjem.  

– Holder ikke at bare intensivansatte får kriseavtale

Yvonne Dellmark er leder for Karolinska Universitetssjukhusets legeforening, og visepresident i Stockholms legeforening,

Tross Region Stockholms iverksettelse av det såkalte Krislägesavtalet fredag - som innebærer at ansatte ved intensivavdelingene får dobbel lønn og forlenget arbeidstid - konstaterer Dellmark at det blir svært tøft for sykehuslegene fremover:

Hun sier til Dagens Medisin at for Karolinskas del, så betyr avtalen at intenisvavdelingene lettere vil få helsepersonell som tidligere har jobbet ved avdelingene, inn igjen slik at bemanningen kan styrkes.

– Men for legene er det fortsatt et begrenset antall spesialister, som vil å få et meget tøft arbiedsmiljø med lange arbeidsdager, der de tvinges til å gjøre vanskelige prioriteringer, sier Dellmark.

– Vi ser at andre deler av sykehuset, som i dag ikke omfattes i kriseavtalen – som har gått fra å drive høyspesialisert behandling til behandling av Covid-pasienter; De jobber også mye, og hardt. Og også de som fortsetter å ta hånd om høyspesialisert behandling får en svært anstrengt situasjon når de skal rekke over egne pasienter, sier hun.

– Det er en tøff situasjon, der vi jobber sammen for å løse krisen. En kriseavtale som gjelder alt personell som når jobber for å sikre behandlingen ville betydd mye. Vi tror ikke at det holder at kun intensiv-ansatte får denne kriseavtalen, sier Dellmark.

373 døde i Sverige

I Stockholmsregionen er 734 innlagt og 157 får intensivbehandling, viser tall lørdag 4.mars.

I Sverige er 6 443 påvist smittet, 1480 er innlagt, 361 får intensivbehandling og 373 er døde, viser tall fra Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS