Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
IKKE TOMT: Kraftige tiltak til tross: - Venterommene til fastlegene skal ikke bli helt tomme, sier Espen Nakstad om tiltakene som kan bli satt inn i tiden som kommer. Foto: Jan Richard Kjelstrup

Ny veileder for prioritering: – Det er ikke snakk om å stoppe alt

Helsedirektoratet har ferdigstilt den nye veilederen for prioritering i helsetjenesten under Covid-19-pandemien.

Publisert: 2020-03-25 — 17.30

Utkastet til nye anbefalinger om prioritering ble først lagt frem i forrige uke. Nå har veilederen til helsepersonell og ledere i helsetjenesten vært gjennom høringsrunden og er klar.

– Tiden som kommer blir krevende for pasienter, pårørende, helsepersonell og for alle, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie da han presenterte den nye veilederen onsdag.

Statsråden understreket at det ikke er aktuelt å sette en aldersgrense for behandling, slik det har blitt gjort i utlandet.

– I Italia har de satt en aldersgrense på 60 år for intensivbehandling. Slike aldersgrenser vil vi ikke bruke i Norge. Det har vi ikke gjort til nå og det skal vi heller ikke gjøre fremover. Alle pasienter skal bli vurdert individuelt uansett helsetilstand, alder og diagnose, sa Høie.

– Ikke stopp

– Målet er å gi helsepersonell og ledere overordnet støtte til krevende prioriteringsbeslutninger etter kriterier for nytte, ressurser og alvorlighet, sa assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet om veilederen.

Han trakk blant annet frem at det vil være aktuelt å begrense fysisk oppmøte for pasienter.

– Dette er råd som ikke gjelder nå, men som vil gjelde i en situasjon hvor man får større pågang av pasienter enn det man klarer å håndtere.

Nakstad understreket at formålet er å bruke tilgjengelige ressurser.

– Vi vil at pasienter, brukere og pårørende skal ivaretas best mulig innen kapasiteten som er til rådighet. Det er ikke snakk om å stoppe alt. Venterommene til fastlegene skal ikke bli helt tomme. Det skal fortsatt kunne drives helsetjenester i Norge.

Her finner du den nye veilederen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!