Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Fastleger i Lørenskog slår alarm om manglende inntekter

Et fastlegekontor i Lørenskog er nødt til å permittere helsesekretæren på 50 prosent, fordi de ikke får gjort vanlige konsultasjoner.

Publisert: 2020-03-21 — 09.42

 

Saken er oppdatert med svar fra Lørenskog kommune.


Romerikes Blad omtalte saken først.

– For tiden har fastlegene og legekontorene lite inntekter. Veldig mye av driften er vinklet på å svare ut henvendelser på telefon og e-konsultasjoner rundt korona, sier fastlege ved Skårer legesenter, Magnus Fritsvold til Romerikes Blad.

– For at vi skal være i beredskap har vi etter ønske fra Lørenskog kommune valgt å redusere på alt av vanlig praksisdrift, som genererer nærmest alt av våre inntekter, sier Fritsvold.

Han forklarer at alle fastleger nå jobber mye, men at en del arbeid ikke er inntektsgivende.

Må permittere
Rasta legesenter forklarer til avisen at de nå permitterer en helsesekretær 50 prosent, fordi de nærmest ikke har pasienter inne på legekontoret, siden alt som kan utsettes nå flyttes.

– Permitteringene er blitt møtt med forståelse, det har vært leit, men de ansatte forstår grunnen. Likevel er det ikke slik at de er redde for å miste jobbene sine, sier fastlege Paul Holger Juul-Hansen, til avisen.


Kommunenes sentralforbund (KS) har oppfordret sine medlemskommuner til å inngå lokale avtaler med fastleger slik at de kompenseres for inntektsbortfall ved karantene eller isolasjon. Ifølge fastlegene i Lørenskog har det ikke blitt opprettet en slik avtale.

Romerikes Blad skriver nær alle fastleger i lørenskog har sendt et brev til kommunen fredag hvor de ber om inntektskompensasjon, som følge av pandemien.

De ønsker også å få inntektskompensasjon for tap påført ved å være i beredskap, med begrenset praksis.

– Det er blitt forsøkt med redusert drift i en uke nå, men selv på kort sikt så ser vi at dette ikke er økonomisk bærekraftig, sier Fritsvold til avisen.

Lørenskog kommune skal se på brevet til uken.

– Vi mottok henvendelsen fra fastlegene i går ettermiddag, og har ikke hatt mulighet til å se på den enda. Vi kommer til å ta tak i den til uken, sier kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Aagesen i Lørenskog kommune til Dagens Medisin. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

DM Arena digital post EASD - følg arrangementet her!

STATSBUDSJETTET 2021

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!