Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
SKAL SIKRES: - Noen utsetter seg for smitterisiko for å trygge alle oss andre, da må de være helt trygge på at de har oss alle i ryggen og at de får pengene de trenger for å gjøre jobben de er satt til, sa Hadia Tajik (Ap) på pressekonferansen i Stortingets vandrehall torsdag formiddag. Foto: Skjermbilde

Nye tiltak: Helsetjenesten og kommunene skal sikres økonomisk

Politikerne lover økonomisk støtte til førstelinjen i kampen mot korona-epidemien.

Publisert: 2020-03-19 — 10.53

Torsdag formiddag ble det lagt frem nye tiltak fra politikerne knyttet til håndteringen av korona-epidemien. Alle partiene med unntak av Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) har deltatt i forhandlingene som pågikk til ut på natten onsdag. De nye tiltakene ble presentert på en pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget etter møte i Finanskomiteen torsdag morgen.

Målet med tiltakene er å redusere økonomisk tap. Partiene har ikke klart å samle et bredt flertall bak alle forslagene, så partiene stiller også løse forslag.

– Vi har klart å bli enige på en rekke punkter. Jeg vil trekke frem tre punkter. Gjennom arbeidet vi nå har gjort, sikrer vi at førstelinjen, kommunene, helsevesenet og Nav, får alle pengene de trenger. Det skal ikke stå på penger, sa nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik, da hun innledet pressekonferansen.

– Dette er folk som gjør alt de kan. Noen utsetter seg for smitterisiko for å trygge alle oss andre, da må de være helt trygge på at de har oss alle i ryggen og at de får pengene de trenger for å gjøre jobben de er satt til.

På pressekonferansen ble det også fremhevet at barn som har det vanskelig hjemme må sikres hjelp og oppfølging, enten gjennom barnevern, skole eller krisesenter.

Kutter arbeidsgiveravgiften

Blant de andre forslagene som partiene nå er enige om er at arbeidsgiveravgiften blir redusert med fire prosent de neste to månedene. Regjeringen skal komme tilbake med flere tiltak. Det gjelder blant annet en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall.

Det har vært uenighet blant partiene om kravene som skal stilles for at bedrifter skal få krisehjelp av staten. Ap-leder Jonas Gahr Støre har tatt til orde for at bedrifter som mottar statlig krisehjelp, må avstå fra utbetaling av utbytte og bonus til aksjonærer og sjefer. Det går ikke regjeringspartiene inn for.

– Vi har fått på plass forsterkede og enda bedre tiltak som treffer de ulike gruppene. Det er litt som å skyte på bevegelig mål dette fordi situasjonen endrer seg, sa Svein Harberg, parlamentarisk nestleder i Høyre.

– Der vil skiller lag i merknader, går det i all hovedsak ut på når vi skal presisere. Når det gjelder utbytte påpeker regjeringspartiene at det ikke skal være en utbyttefest, men vi mener det er naturlig at vi tar dette når det kommer i tiltakene fra regjeringen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!