Ny test: Kan teste 2.800 for covid-19 hver dag

Nye maskiner som nå tas i bruk i Helse Sør-Øst gjør at testkapasiteten kan tidobles.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

En ny maskin som nå installeres ved Ullevål skal øke testkapasiteten slik at det er mulig å teste langt flere for koronaviruset covid-19. Det melder Aftenposten fredag. 

En tilsvarende maskin skal også settes opp ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Hver av maskinene kan kjøre 1440 tester daglig.

– Vi står i en ekstraordinær situasjon der vi må samarbeide på en ekstraordinær måte, sier administrerende direktør Daniel Malarek i Roche Diagnostics Norge, som leverer maskinene, til Aftenposten.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er glad for initiativet.

– Når verdensmarkedet for medisinsk beskyttelsesutstyr har sluttet å virke på grunn av utbruddet av koronaviruset, må vi være fremoverlent og se etter gode alternativer og løsninger. Næringslivets innsats er med på å øke kapasiteten i helsetjenesten vår, slik at flere får helsehjelp og at helsepersonell enklere kan gjøre jobben sin, sier ministeren.

– Sykehusinnkjøp HF har fått oppdraget med å koordinere arbeidet ut mot næringslivet når det gjelder å dekke behov som er i kommunene og de regionale helseforetakene. De har fått opp mot 200 henvendelser fra ulike aktører i næringslivet som kan bistå.

Powered by Labrador CMS