En person i Norge har testet positivt på koronavirus

Den første personen i Norge har testet positivt på COVID-19.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det opplyser Folkehelseinstituttet (FHI ) på en pressekonferanse onsdag kveld.

 FHI har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er hjemmehørende i Nord-Norge, er frisk og har ikke symptomer på koronavirussykdom. Etter en individuell vurdering ble det allikevel tatt prøver av denne personen. Personen ble testet etter å ha kommet hjem fra utbruddsområdet i Kina.

Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI sa at personen, som ble testet etter å ha kommet hjem fra utbruddsområdet i Kina, ikke hadde symptomer, og at det etter en individuell vurdering ble tatt prøver.

Analyser viste at det i dag ble et svakt positivt resultat og at tidligere analyse var negativ.

–  Analysemetoden er så følsom at den også kan påvise døde virus. Vi vurderer det som svært lite sannsynlig at personen utgjør en smitterisiko for andre.

Vedkommende er satt i hjemmekarantene for å være på den sikre siden, ifølge FHI, og av samme grunn sporer man også mulige kontakter, opplyste Vold på den direktesendte pressekonferansen.

Informerer helsetjenesten
- Helsedirektoratet vil i kveld sende ut informasjon til alle kommuner og sykehus slik at de er forberedt, dersom de blir kontaktet i forbindelse med at det nå er påvist koronasmitte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS