Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich. Arkivfoto. Foto:

Skal granske operasjoner på Sørlandet sykehus

Helse Sør-Østs konsernrevisjon skal gjennomgå operasjonene ved Sørlandet sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Etter at pasienter på Sørlandet har fortalt om alvorlige konsekvenser etter å ha blitt operert av en lege ved Sørlandet sykehus, sier nå moderforetaket Helse Sør-Øst at operasjonene skal granskes.

– Etter dialog med ledelsen ved Sørlandet sykehus er vi enige om at vår konsernrevisjon skal gjennomføre en revisjon av denne saken, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.

Legen jobbet tidligere ved Sørlandet sykehus Flekkefjord der han var overlege, og gikk over i et utdanningsløp som lege i spesialisering i Kristiansand.
– De siste dagene har det blitt kjent at legen har operert utover sine rammer. Saken er til behandling i Helsetilsynet, og Sørlandet sykehus vil bidra til at Helsetilsynet får gjort sin gjennomgang på en god måte, uttaler sykehusdirektør Nina Mevold i en pressemelding.

NRK omtalte en rekke tilsynssaker mot Flekkefjord sykehus i forbindelse med alvorlige feiloperasjoner. Samme lege har ifølge NRK vært den som opererte i flere av sakene. Derfor ba fylkeslegen Helsetilsynet om å granske legen og ikke kun sykehuset. 

Powered by Labrador CMS