Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
TOPPTRENT: – Å samarbeide er kanskje noe av det jeg er mest trenet i. Som departementsråd måtte jeg jo samarbeide med hvem som helst som kom inn i departementet, sier Anne Kari Lande Hasle om kritikken mot at hun blir ny nestleder i OUS. Foto: Vidar Sandnes

Ny OUS-nestleder: – Jeg blir ikke «departementets forlengede arm»

Anne Kari Lande Hasle mener ingen bør være redd for at hun blir Helse- og omsorgsdepartementets lakei.

Publisert: 2020-02-06 — 06.00

Onsdag bestemte styret i Helse Sør-Øst seg for at de ville ha tidligere departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, Anne Kari Lande Hasle, inn i styret i Oslo universitetssykehus. Hun blir dermed formelt oppnevnt som nestleder i OUS-styret i slutten av måneden. Utnevnelsen har imidlertid vakt reaksjoner blant de ansatte som tok dissens under styrebehandlingen og mente avgjørelsen var «uklok».

Anne Kari Lande Hasle selv er ved godt mot.

– Det går mot en spennende periode for OUS, sier Lande Hasle til Dagens Medisin, med henvisning til utbyggingsplanene i Oslo.

Hun trekker fram at hun har erfaring fra satt i styret i BI da det var gjort vedtak om å flytte som møtte store protester.

– Jeg håper jeg kan bruke erfaringen min til å bidra i prosessene som en skal gjennom.

– Helt ute

Lande Hasle sier at hun har respekt for bekymringen til ansatterepresentantene i Helse Sør-Øst, som frykter at hun kan oppfattes som «departementets forlengede arm».

– Jeg har full respekt for at de ansatte er opptatt av om jeg blir forlengende arm, men der kan jeg berolige både ansatterepresentantene og resten av styret. Jeg er helt ute av departementet og driver ikke og henger rundt der. Det skal ikke noen være redde for. Det ville stride mot alle mine prinsipper å opptre som en «forlenget arm» om jeg ikke har det som en oppgave, og det har jeg ikke her.

Lande Hasle understreker at det er flere år siden forlot departementet.

– Det er nok færre og færre som kjenner meg som departementsråd.

 – Ikke alle vet når en skal holde kjeft

Den påtroppende nestlederen har sittet i styret i Sykehuspartner fra 2017, da hele styret ble byttet ut etter at en rapport ga moderniseringen av IT-infrastrukturen i Norges største helseforetak stryk.

Lande Hasle mener at bakgrunnen hennes har vært en fordel for henne.

– Det jeg kan fra mitt faglige liv er veldig etterspurt. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger i styret i Sykehuspartner på min forståelse for sykehussystemet og politikk, som forholdet mellom departement, regjering og storting. Det er ikke alle som vet når det er riktig å uttale seg og når en skal holde kjeft.

Godt trent

Ansatterepresentantene har særlig pekt på uro over at utnevnelsen av Anne Kari Lande Hasle kan skade samarbeidet i OUS-styret.

– Jeg håper virkelig ikke det blir problemer med samarbeidet. Jeg synes styret ser veldig bra ut med personer med ulik type kompetanse og erfaring fra å lede store virksomheter. Jeg vil absolutt håpe at de ser meg som en person som setter samarbeid høyt.

Lande Hasle mener samarbeid snarere er hennes spesialfelt.

– Å samarbeide er kanskje noe av det jeg er mest trenet i. Som departementsråd måtte jeg jo samarbeide med hvem som helst som kom inn i departementet. Tiden vil vise hvordan det blir, men det skal ikke stå på meg med tanke på å sette seg inn i saker, lytte og bruke god tid på å diskutere, heller enn å bli fort ferdig.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!