VIL FREMME FORSLAG: Eggdonasjon innebærer at en eller flere eggceller fra en kvinne doneres til befruktning eller forskning. Åhild Bruun-Gundersen (Frp) vil fremme forslag om å endre loven slik at dette blir tillatt. Foto: Colourbox/illustrasjonsfoto

Frp vil foreslå eggdonasjons-lovendring

Dagen etter at Fremskrittspartiet (Frp) forlot regjeringen, varsler helsepolitisk talsperson i partiet at hun vil fremme forslag om eggdonasjon og assistert befruktning for enslige i Stortinget.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Et klart flertall i Stortinget var for endringer i bioteknologiloven da loven ble evaluert i 2018, deriblant Fremskrittspartiet. Da Krf trådte inn i regjeringen i fjor fikk imidlertid partiet gjennomslag for et fortsatt forbud mot eggdonasjon og assistert befruktning for enslige, som et ledd i Granavolden-erklæringen.

Tirsdag oppgir helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen at hun vil fremme et nytt forslag for Stortinget, skriver Dagbladet

- Jeg kommer til å fremme forslag om å tillate eggonasjon og assistert befruktning for enslige - og det gleder jeg meg til, sier Bruun-Gundersen til avisen.

Dette skjer i kjølvannet av at Frp mandag varslet at partiet forlater regjeringen og at partiet ikke lengre var bundet av Granavolden-erklæringen og kun til eget partiprogram. 

Powered by Labrador CMS