BRUKER DATA: Selskapet 23andMe har brukt informasjon fra kunder i utviklingen av et nytt legemiddel. Foto: Getty Images

Gentest-selskap selger rettighetene til legemiddel basert på kunders data

Selskapet 23andMe selger for første gang rettighetene til et legemiddel selskapet har utviklet ved hjelp informasjon fra kunder.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Målet med antistoffet som selskapet har utviklet er å behandle betennelsessykdom, skriver Bloomberg. Det er det spanske legemiddelselskapet Almirall SA som er kjøperen.

- Dette er et avgjørende øyeblikk for 23andMe. Vi har nå gått fra database til oppdagelse til å utvikle et legemiddel, sier Emily Drabant Conley, visepresident for forretningsutvikling i 23andMe, til Bloomberg.

Stort marked

Markedet for denne typen tester har vokst kraftig de siste årene. Ifølge MIT Technology Review har mer enn 26 millioner mennesker på verdensbasis tatt gentester på egenhånd for å få vite mer om eget opphav.

Bloomberg oppgir at selskapet 23andMe har solgt over 10 millioner tester og at over 80 prosent av selskapets kunder har godtatt at selskapet kan bruke dataene deres. Kunder som kjøper selvtester fra selskapet må underskrive på at de ikke vil motta kompensasjon for bruk av deres genetiske data.

Powered by Labrador CMS