Den tropiske øygruppen Fiji er en av stillehavsøyene som har hatt meslingutbrudd i siste. Flyfoto: GettyImages Foto:

FHI: Flere stillehavsøyer krever nå dokumentert meslingvaksine

Folkehelseinstituttet melder nå at flere øyer har innført krav om at man må ha dokumentert meslingvaksinasjon før innreise.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Folkehelseistituttet viser på sine nettsider at det er innført krav om meslingvaksine på disse stedene, for å unngå spredning av meslinger på øyene.

Det pågår meslingutbrudd i enkelte øystater i Stillehavet. På Samoa, Tonga og Fiji og i nærliggende land som Australia, New Zealand og Filippinene.

Blant annet meldte Reuters 4. desember i år at Fiji har avblåst alle sportsarrangementer i januar – og allerde har fotball- og volleyball-forbund på øyparadiset avblåst sine arrangement, på grunn av meslingutbruddet

Dersom man skal på ferie eller av andre grunner skal reise til enten Amerikansk Samoa, Marshalløyene eller Tokelau det neste året, kan det være greit å vite om de nye kravene til dokumentasjon for innreise.

Alle som er født i 1957 og senere, må nå dokumenter at de er vaksinert mot meslinger. Dersom en ikke kan dokumentere vaksine for mer enn to uker før ankomst kan du bli nektet innreise.

– I Norge startet man med meslingvaksine i barnevaksinasjonsprogrammet fra 1969. Blant dem som er født mellom 1960 og -69, kan det derfor være noen som ikke har fått vaksine eller har hatt sykdommen og slik sett er ubeskyttet, skriver FHI på sine nettsider.  

Reisende kan få oversikt over sine vaksiner på helsenorge.no

Powered by Labrador CMS