PLANLEGGER UTREDNING: – Vi skal sikre et godt desentralisert spesialisthelsetilbud i hele regionen, sier administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge RHF om den forestående utredningen. Foto:

Vurderer å slå sammen helseforetak

Helse Midt-Norge skal utrede sammenslåing av Helse Nord-Trøndelag og St. Olavs hospital.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Bakgrunnen for utredningen er at Nord- og Sør-Trøndelag nå er blitt til Trøndelag fylkeskommune.

– Vi bør ha fakta på bordet før vi gjør oss opp en mening om en sammenslåing er hensiktsmessig, sier Stig Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge, i en uttalelse.

Prosjektet skal inneholde en vurdering av om det samlede tjenestetilbudet kan styrkes ved å slå sammen de to helseforetakene, oppgir Helse Midt-Norge.

– I prosjektmandatet vil det bli lagt til grunn at sykehusstrukturen videreføres med blant annet akuttsykehus i Namsos og Levanger, og at vi skal sikre et godt desentralisert spesialisthelsetilbud i hele regionen, sier Slørdahl.

– Viktig med åpenhet

Planen for utredningen skal tas opp på styremøte i RHF-et i desember og rapporten forventes å være klar høsten 2020.

– Det blir viktig med åpenhet, informasjon og involvering av både ansatte i helseforetakene, brukerrepresentanter, våre samarbeidspartnere og representanter fra kommuner og fylkeskommunen både på utredningsgrunnlag, premisser og fakta, sier Slørdahl.

Powered by Labrador CMS