Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Stopper salget av mye brukt antibiotikum

Salget av cefotaksim, et bredspektret antibakterielt middel mot alvorlige infeksjoner, stoppes.

Publisert: 2019-11-20 — 12.20
Steinar Madsen, fagmedisinsk direktør i SLV. Arkivfoto.

Det var under inspeksjon av virkestoffprodusenten av cefotaksim, at det ble funnet flere avvik. Avvikene omfatter den aseptiske produksjonsprosessen og sterilitet av virkestoffet. På bakgrunn av dette stanses salget av Cefotaxim MIP i Norge, opplyser Legemiddelverket (SLV).

–  Dette er et av de aller mest brukte antibiotikaene i sykehusmedisinen, og nå gjør vi alt vi kan for at vi ikke skal gå tom før vi får nye forsyninger, sier fagmedisinsk direktør i SLV, Steinar Madsen, til Dagens Medisin.

Ny forsyning av Cefotaxim MIP er ventet tidligst februar 2020.

Cefotaxim MIP inneholder virkestoffet cefotaksim som er et bredspektret antibakterielt middel mot alvorlige infeksjoner, blant annet bakteriell lungebetennelse, kompliserte urinveisinfeksjoner, alvorlige hud- og bløtdelsinfeksjoner og infeksjoner i bukhulen.

Madsen forteller at legemidlet ofte har blitt gitt i unødvendig store doser, to gram tre ganger daglig.

– For de fleste pasientene holder det med ett gram tre ganger daglig. Vi får inn noen ekstra forsyninger – og hvis sykehusene endrer sine rutiner og går over til lavere dosering vil vi kunne unngå å gå helt tomme for denne viktige medisinen, sier Madsen.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!