FIKK SLENGERE: Wasim Zahid fikk 254 personstemmer og 12 slengere og er dermed klar for kommunstyret i Bærum. Arkivfoto: Per Corneliussen Foto:

«Twitter-legen» blir Ap-politiker

Kardiolog Wasim Zahid, kjent som Twitter-legen, skal representere Arbeiderpartiet i kommunestyret i Bærum.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Den medievante legen fikk nok stemmer i årets kommunevalg til å rykke opp fra 43. til 8. plass. Dermed kapret han den siste og åttende plassen til Arbeiderpartiet i kommunestyret i Bærum. Det melder Budstikka.

– Det var litt uventet, men jeg vet at alt kan skje. Det er ikke mye som skal til før man blir kumulert oppover, sier Zahid til avisen.

Zahid er spesialist i indremedisin og kardiologi på Drammen sykehus. Han er også samfunnsdebattant, forfatter, skribent og foredragsholder. Zahid er en kjent profil i sosiale medier, og mange kjenner han også fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?» der leger konkurrerer mot google. Zahid var også en del av juryen som i 2016 kåret helse-Norges 100 mektigste på oppdrag fra Dagens Medisin.

Zahid har tidligere arbeidet som fastlege og legevaktslege. Til Budstikka sier legen at han ønsker å jobbe med kommunehelsepolitikk.  

– Jeg har sett på nært hold hvordan samarbeidet mellom sykehus og kommunehelsetjenesten fungerer, og her er det mange utfordringer jeg vil ta tak i. 

– Flere tilfeller fra eldreomsorgen har vært oppe i mediene. Vi har en befolkning som blir eldre og får et mer sammensatt sykdomsbilde, og kapasiteten på sykehjemmene er for dårlig. Mange pasienter blir liggende på sykehus fordi det ikke er plass, og det er uøkonomisk å ha dem der når de ikke har behov for behandling. Mange blir gående lenge med hjemmesykepleiere, når de egentlig vil på sykehjem. Derfor bør vi ruste opp sykehjemmene, sier han.

Powered by Labrador CMS