FÅR LÅN: Regjeringen går inn for å bygge nytt på Gaustad. Foto: Oslo universitetssykehus

Går for Gaustad

Regjeringen foreslår en låneramme på drøyt 29 milliarder kroner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Mandag ble statsbudsjettet for 2020 lagt frem. Her fremgår det at Regjeringen går inn for at det nye storsykehuset i Oslo skal ligge på Gaustad.

Regjeringen foreslår en samlet låneramme på drøye 29 milliarder kroner, med en lånebevilgning på 100 millioner kroner i 2020. 

– Det legger til rette for at Helse Sør-Øst og Oslo universitetssykehus kan gå i gang med prosjektering og bygging av et nytt, stort akuttsykehus på Aker og et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, står det å lese i statsbudsjettet.

– Dette er en viktig dag for pasientene i Oslo, i regionen og i hele landet. Det er stort behov for nye bygg og vi er glade for at regjeringen prioriterer Oslo universitetssykehus. Det har tatt lang tid å komme dit vi er i dag, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF Cathrine M. Lofthus i en pressemelding.

Øker aktivitetsveksten

Det legges til rette for en aktivitetsvekst i sykehusene på 1,5 prosent i 2020. Det er mer enn behovet som følger av den demografiske utviklingen på 1,3 prosent. 

Powered by Labrador CMS