Aas var tidligere direktør ved Finnmarkssykehuset. Arkvifoto. Foto:

Direktøren for Helse Nord-Trøndelag trekker seg

Administrerende direktør Torbjørn Aas fratrer sin stilling umiddelbart. Årsaken er langvarige samarbeidsutfordringer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

– Helse Nord-Trøndelags styre og administrerende direktør Torbjørn Aas har i et ekstraordinært styremøte onsdag blitt enige om at Aas fratrer med umiddelbar virkning, heter det fra Helse Nord-Trøndelag.

– Styret gjennomførte onsdag morgen et ekstraordinært møte der samarbeidsforholdet mellom administrerende direktør og en ansattorganisasjon ble vurdert. Styret ble orientert om at Torbjørn Aas etter en helhetsvurdering velger å sette pasientene og Helse Nord-Trøndelag først, og ba om å bli løst fra stillingen, heter det videre.

I februar i fjor krevde legene ved medisinsk avdeling ved Sykehuset Levanger at Aas måtte gå av.

Legene uttalte at de ikke lenger hadde tillit til direktøren i Helse Nord-Trøndelag.

– Tonen har nå blitt skarpere i en konflikt som har pågått over lang tid. Kjernen er først og fremst direktørens ledelsesform, sa Olaf Kleinau, hovedtillitsvalgt for overlegene ved Levanger sykehus, til Dagens Medisin.

Styreleder Ingrid Finboe Svendsen sier dette om Torbjørn Aas sin avgang:

–  Torbjørn Aas fortjener honnør og takk for arbeidet han har lagt ned gjennom tre og et halvt år. Styret peker spesielt på at Torbjørn Aas i en krevende situasjonen for helseforetaket har bidratt positivt med å sette hensynet til pasientene og Helse Nord-Trøndelag først framfor å fokusere på seg selv og sin person. Det fortjener anerkjennelse.

I en overgangsperiode er assisterende direktør Kathinka Meirik konstituert som fungerende direktør.

Powered by Labrador CMS