Førsteforfatter av studien, professor John McMurray ved University of Glasgow, la søndag frem en studie som viser at en ny behandling mot hjertesvikt hadde god effekt. Foto: European Society of Cardiology 2019

Ny behandling mot hjertesvikt

En ny behandling av hjertesvikt med nedsatt pumpefunksjon i venstre hjertekammer viser gode resultater.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det er en studie lagt frem på den europeiske hjertekongressen ESC i Paris søndag som viser at diabeteslegemidlet dapagliflozin ga færre kardiovaskulære dødsfall og færre sykehusinnleggelser.

Ole Christian Mjølstad, som er overlege ved Klinikk for hjertemedisin ved St. Olavs hospital, er tilstede på kongressen i Paris. Han sier han ikke har rukket å gå inn alle detaljene i studien ennå, men mener den er positivt nytt.

– Dette er en ny behandling innen hjertesvikt som vil måtte vurderes i forhold til retningslinjer og behandlingsregimer, sier han til Dagens Medisin.

Fra tidligere er det kjent at SGLT2-hemmere - som er blodsukkersenkende legemidler som brukes i behandlingen av diabetes type 2  - kan forebygge forekomst av hjertesvikt.

− Legemidlet kan bli en viktig behandling fremover ved hjertesvikt, sier Hans Persson, kardiolog ved Danderyds sykehus, til svenske Dagens Medicin.

– Det viktigste funnet er nytten for pasientene som ikke har diabetes. Dette er en behandling også mot hjertesvikt, og det er ikke bare et legemiddel for diabetes, uttaler førsteforfatter, professor John McMurray, ved University of Glasgow, i en pressemelding.

Studien, kalt The DAPA-HF trial, er finansiert av AstraZeneca, og Glasgow University har fått betalt for McMurray’s rolle som hovedforfatter av studien.

Ole Christian Mjølstad oppgir at han ikke har interessekonflikter.
Powered by Labrador CMS