NYTT STYREVERV: Cathrine M. Lofthus mener det er hensiktsmessig å gå inn i styret til Oslo cancer Cluster. Foto: Helse Sør-Øst RHF

Nytt styreverv for Cathrine M. Lofthus

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF ble like før sommeren nytt styremedlem i Oslo Cancer Cluster (OCC)

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Før sommeren kartla Dagens Medisin blant annet lønn, arbeidsavtaler og styreverv blant direktørene i landets fire regionale helseforetak. Oversikten baserte seg på verv og styrehonorar utbetalt i 2018.

Oversikten viste at Lofthus da var styremedlem i Norsk Helsenett SF og i Nasjonalt E-helsestyret. Den gang sa Lofthus følgende til Dagens Medisin om sine styreverv: Min hovedoppgave er å lede Helse Sør-Øst. Da er det ikke naturlig for meg å sitte i for mange styrer i tillegg.

- Sett i lys av dette, hvorfor går du da inn i styret i OCC?

–  Noen styreverv er mer aktuelle enn andre. Jeg mener dette er et viktig verv og som medfører begrenset møteaktivitet. Når det er sagt, er dette kun ett fagområde av mange som regionen har ansvar for. Jeg har nå prioritert dette vervet, ved neste korsvei vil jeg ha mulighet til å prioritere et annet, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst RHF til Dagens Medisin.

Mange aktører
OCC er en non-profit forsknings- og næringsklynge som har som formål og bidra til innovasjon av diagnostikk og behandling innen kreftområdet. Klyngen ble etablert i 2006 og har over 90 medlemmer som spenner fra universitetssykehus, forskningsinstitusjoner, pasientorganisasjoner og start-ups til legemiddelselskaper.

– Oslo Cancer Cluster er en kreftklynge hvor mange helseforetak og universiteter er medlemmer og som arbeider for å nå de samme målene. Her møtes både private og offentlige interesser med ambisjon om å ytterligere forbedre diagnostikk, behandling og forskning innen kreftområdet, sier Lofthus.

Hun legger til at kreft er et fagområde som er prioritert fra Helse- og omsorgsdepartementets side med blant annet innføringen av pakkeforløp for kreft.

Kreft er viktig
–  I tillegg har vi oppdrag om persontilpasset medisin som skal gjøres tilgjengelig for norske pasienter og krav om økt andel kliniske studier. Helsetjenesten har gjort stor framgang innen kreftområdet, langt flere overlever kreft nå enn tidligere. Samtidig gjenstår mye viktig arbeid også innenfor dette området, og vi er avhengig av utvikling av for eksempel ny diagnostikk for å nå våre mål., sier Lofthus.

Hun får kr. NOK 25.000 i styrehonorar i OCC.

Etter at Dagens Medisin offentliggjorde sin oversikt over helsetoppenes styreverv, har Lofthus i 2019 også gått inn i styret i KLP. Det er et vev hun overtar etter direktør Lars Vorland i Helse Nord RHF som har varslet at han går av så snart en ny direktør er på plass.

Powered by Labrador CMS