SIDEBYTTE? Senterpartiets Kjersti Toppe utelukker ikke at de kan støtte borgerlig side i Oslo, dersom det medfører at de kan få en omkamp om å bevare Oslo universitetssykehus på Ullevåltomta. Foto: Lasse Moe

Aftenposten: Ullevål kan vippe flertallet i Oslo

En utredning av Ullevål kan bli avgjørende i Oslo-området. – Dette er den store saken som er helt avgjørende for hvem man støtter, sier Kjersti Toppe (Sp).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Aftenposten (krever innlogg) skriver i dag at en eventuell utredning av Ullevål-tomta kan påvirke det rødgrønne flertallet i Oslo bystyre.

I avisens siste to partibarometere, er Senterpartiet inne med en representant. Samtidig har både borgerlig side og Rødgrønn side 29 representanter hver. Dersom situasjonen blir slik, kan altså Sp bruke makten til å vrake samarbeide med venstresiden i Oslo, skriver Ap.

– Dette er et absolutt krav om hvem man støtter. Det er den store saken som er helt avgjørende. Det bestemmer hvem man skal støtte på vippen. Denne saken er det vi skal endre Oslo på, sier Kjersti Toppe (Sp) til Aftenposten.

Onsdag sendte Helsepartiet ut en pressemelding om at totalt ni partier – Frp, Venstre, Helsepartiet, Bompengepartiet (FNB), SV, MDG, Rødt – går inn for det de omtaler som en «reell utredning av Ullevålstomten».

Ullevål sykehus ble før sommeren vedtatt nedlagt av styret i Helse Sør-Øst, til fordel for at nye OUS skal ligge på tomtene rundt Gaustad og Aker.

Powered by Labrador CMS