OPPRETTER STIPENDER: Helse Midt-Norge oppretter nye stipender for forskning med utgangspunkt i klinikken. På bildet: Siv Mørkved, assisterende fagdirektør i Helse Midt-Norge, og Björn Gustafsson, dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU. Foto: Helse Midt-Norge

Deler ut 6,5 millioner til samarbeid mellom helsepersonell og forskere

Helse Midt-Norge oppretter stipender for forskning med utgangspunkt i klinikken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Ordningen kalles «Clinical Academic Groups» (CAG) og opprettes etter inspirasjon fra en lignende ordning ved Greater Copenhagen Health Science Partners i København. Målet med stipendene er at ny forskningsbasert kunnskap skal overføres til klinisk praksis raskere. Det er satt av 6,5 millioner i midler pr. år, oppgir helseforetaket.

– En CAG er en modell for samarbeid som skal underlette den faglige samhandlingen mellom klinikere og forskere i helseforetak og vitenskapelig ansatte ved universiteter og høgskoler, sier Björn Gustafsson, dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU i en pressemelding.

– Mens de fleste finansieringsordninger til forskning går til avgrensede forskningsprosjekter, skal man her få allerede eksisterende miljøer til å jobbe sammen med problemstillinger som har utgangspunkt i klinikken og behov i samfunnet.

– Vi ønsker å kunne tilrettelegge for at det samarbeides mellom helseforetak og aktuelle universitetsmiljø, for å løse kliniske problemstillinger, sier Siv Mørkved, assisterende fagdirektør i Helse Midt-Norge.

Helse Midt-Norge oppgir at helseforetaket er først ute i Norge med CAG-ordningen, som er åpen for helsepersonell og vitenskapelig ansatte i helseforetak under Helse Midt-Norge, NTNU, Nord Universitet i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda.

Powered by Labrador CMS