LUKKET MØTE: Bjørn Erikstein (t.h.) under ekstraordinært styremøte, mandag, før møtet ble lukket for offentligheten. Foto: Lasse Moe

OUS-direktøren går av

Bjørn Erikstein går av som direktør ved Oslo universitetssykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

ULLEVÅL SYKEHUS (Dagens Medisin): Det skjedde etter et ekstraordinært styremøte mandag.

I forrige uke varslet fagforeningene ved Oslo universitetssykehus at de ikke lenger har tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Gunnar Bovim, styreleder ved Oslo universitetssykehus, orienterte pressen etter det ekstraordinære styremøtet mandag.

– Svært alvorlig
– Styret ser svært alvorlig på situasjonen som har oppstått, og vil peke på at det er viktig med god tillitsfull dialog mellom ledelsen, ansatte og brukerne i det arbeidet Oslo universitetssykehus står oppe i, sier Bovim.

Bjørn Erikstein har tillit fra styret, men ønsket selv å fratre som administrerende direktør. Det viser vedtaket fra mandagens ekstraordinære styremøte.

«Styret har mottatt kopi av brev fra foretastillitsvalgte av 18. juni 2019. Styret har vurdert henvendelsen, og uttrykker tillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein».

«Styret har fortløpende blitt informert om uenigheter innad i organisasjonen om ulike løsningsforslag for fremtidens Oslo universitetssykehus. Styrets og direktørens mandat har hele tiden vært å finne løsninger innenfor foretaksmøtenes vedtak», heter det i vedtaket.

Valgte selv å gå
Erikstein ønsker å fratre sin stilling fra 1. juli 2019.

Han har vært direktør ved sykehuset siden 2011. Bakgrunnen for bråket er at Helse Sør-Øst i 2016 besluttet å legge ned Ullevål sykehus. I stedet ble det bestemt at det skulle bygges et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker. Ullevål ble vedtatt nedlagt i forrige uke, og vedtaket har skapt stor splid. 

Powered by Labrador CMS