Styreleder ved Oslo universitetssykehus, Gunnar Bovim. Foto: Vidar Sandnes

OUS-styreleder: – Ikke fått med meg at dette er på mistillitsnivå

Styreleder ved Oslo universitetssykehus (OUS), Gunnar Bovim, er overrasket over at uenigheten er så stor at det har ført til mistillit fra de ansatte.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

– Jeg har invitert styret til et ekstraordinært styremøte mandag, der vi skal gå gjennom dette. Det er veldig dumt at foretakstillitsvalgte har behov for å sende en slik melding, sier OUS-styreleder Gunnar Bovim til Dagens Medisin.
Tirsdag kveld sendte flere fagforeninger som representerer nær alle de ansatte ved OUS et varsel til styrelederen og direktøren om mistillit til administrerende direktør Bjørn Erikstein, for måten planene om det nye universitetssykehuset i Oslo er håndtert på.

Torsdag er det styremøte i Helse Sør-Øst, der avgjørelsen om det nye storsykehuset skal tas.
– Dette dreier seg jo ikke om generell mistillit men om arbeidet med det nye universitetssykehuset. Ledelse, ansatte og myndighetene må nå komme oss i en situasjon der vi blir enige.

– Kommer dette som en overraskelse på deg?

– Styret er kjent med at det har vært saklig uenighet om veivalg, men jeg har ikke fått med meg at det er på mistillitsnivå, og da er det rimelig at styret diskuterer dette.

– Hvor alvorlig vil du si dette er?

– Styret har fulgt administrerende direktørs innstilinger og jeg kan derfor ikke se at det er grunnlag fra mistillit fra styrets side. Styret har vært delt i dette, men igjen så må vi diskutere hvordan vi forholder oss til dette. Det er slik at direktøren skal ha tillit fra styret og styret kommer fra eierne.

Powered by Labrador CMS