Stig Slørdahl er leder av Beslutningsforum for nye metoder. Arkivfoto. Foto:

Nei til lungekreftmedisin - ja til brystkreftmedisin

Beslutningsforum sa mandag ja til at en brystkreftmedisin kan tilbys via det offentlige, men avgrenset til en gruppe pasienter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Artikkelen er oppdatert 18.06.19 kl 13:55 med spesifisering av hvilken gruppe pasienter som nå kan få pertuzumab via det offentlige. 

Legemidlet pertuzumab (Perjeta) til behandling av HER2-positive metastatisk og tidlig brystkreft, fikk mandag grønt lys av de fire administrerende RHF-direktørene som utgjør Beslutningsforum.

Legemidlet fikk imidlertid kun ja neoadjuvant og adjuvant behandling av brystkreft avgrenset til pasienter med lymfeknutepositiv brystkreft.

Legemidlet dinutuximab (Qarziba) til behandling av høyrisiko nevroblastom og relapserende/refraktært nevroblastom, fikk også ja. Det kan innføres til behandling av høyrisiko nevroblastom og relapserende/refraktært nevroblastom.
– Det forutsetter at prisen er lik eller lavere enn den prisen som er grunnlaget for denne beslutningen, heter det fra Beslutningsforum.
Ja fikk også vonicog alfa (Veyvondi) til behandling av von Willebrands sykdom hos voksne. Dette kan innføres til behandling av von Willebrands sykdom hos voksne.Legemiddelet må inngå i framtidige LIS-anbud og kan først tas i bruk fra neste anbud, som trer i kraft 1. november 2019. Det forutsetter at prisen er lik eller lavere enn den prisen som er grunnlaget for denne beslutningen, heter det fra Beslutningsforum.

Det ble også bestemt at buprenorfin depotinjeksjon (Buvidal) til behandling av opioidavhengighet, kan tilbys i det offentlige.

Disse legemidlene fikk nei:

Certolizumab pegol (Cimzia) til behandling av plakkpsoriasis.

Kabozantinib (Cabometyx) til førstelinjebehandling av avansert nyrecellekarsinom

Osimertinib (Tagrisso) til behandling av ikke – småcellet lungekreft med T790M-mutasjon. I denne saken er det gitt et nytt pristilbud.

– Men prisen er fortsatt for høy og fortsatt ikke kostnadseffektiv, mener Beslutningsforum, som legger til:

– Det foreligger ingen ny informasjon om effektdata etter at saken ble behandlet i Beslutningsforum 17. desember 2018.

Utsatt
Saken om nivolumab (Opdivo) til behandling av avansert eller tilbakevendende ventrikkelkreft etter to eller flere tidligere systemiske terapier, er utsatt.

Powered by Labrador CMS