Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
INKUBATOR: Det nye inkubatorbygget på LA Biomed skal huse opp mot 30 oppstartsbedrifter. Foto: Lasse Moe

Planlegger sentrum for livsvitenskap i LA

LA BioMed åpnet i april sin nye forskningsinkubator på det medisinske campuset Harbor-UCLA. Ledelsen håper dette blir første steg i å opprette den største livsvitenskapklyngen i Los Angeles.

Publisert: 2019-05-14 — 09.00

LOS ANGELES: Harbor-UCLAs medisinske campus ligger i Torrance, Los Angeles. Ved siden av sykehuset, på den ikoniske adressen «Research Park Drive», foregår et omfattende byggearbeid.

Her ligger kontorene og laboratoriene til den ideelle forskningsorganisasjonen LA BioMed. Forskningsinstituttet består av flere små trehus og noen eldre stor-bygg. Området ser rett og slett ut som det kunne ha vært et gammelt filmstudio i Hollywood.

 

FORSKNINGSSENTER: LA Biomed holder til på «forskningsadressen» Research Park Drive. Foto: Lasse Moe


Som en monolitt mellom alle småhusene står en splitter ny forskningsinkubator på hele 1670 kvadratmeter. Ifølge forskningsinstitusjonen kommer flere nybygg, raskt.

– Så fort vi har inkubatoren fulltallig og næringsparken klar, vil vi utgjøre den største konsentrasjonen av oppstartselskaper i LA, sier Rubayath Mohsen. Foto: Lasse Moe


Inviterer gründere
Dagens Medisin blir vist rundt på området av Rubayath Mohsen, som har tittelen manager for business development and technology transfer i LA BioMed.

– Den nye bygningen er på fire etasjer. Tredje etasje blir dedikert til inkubatorområdet og er åpen for alle typer oppstartselskaper – som LA-baserte spinn off-selskaper, fra LA Biomed eller andre selskaper, som ønsker å være i vår nye innovasjonsklynge, sier Mohsen.

Andreetasjen blir reservert til forskning på blant annet infeksjonssykdommer. Mye av forskningen ved LA BioMed dreier seg nemlig om antibiotikaresistens.


Skal driftes proft
Mohsen forteller at selve inkubatoren skal driftes av et selskap som heter BioLabs. Selskapet har profesjonalisert seg på å drifte inkubatorer, med logistikk og ressurser slik at selskapene skal vokse, samtidig som de kan fokusere på forskningsspørsmålene de jobber med.

Keith Hoffmann, visepresident for buisiness developement and technology transfer ved LA BioMed. Foto: Lasse Moe

Selskapet drifter allerede inkubatorer ved Harvard, New York University og har selvstendige inkubatorer i San Fransisco og mange andre steder.


– BioLabs skal i samarbeid med LA BioMed rekruttere selskapene til inkubatoren. De tar også med seg programmene sine for veiledning, enkelte sponsorater og koblinger mot investorer. Vi regner med at den første puljen med selskaper flytter inn i april.

LA BioMed har planer for to store nye forskningsbygninger rett ved siden av den nye inkubatoren – og planlegger en gigantisk næringspark på mellom 23.200 og 32.500 kvadratmeter.


– Planen er å føre opp fire bygg. Hvert av dem er prosjektert til om lag 7500 kvadratmeter, som er et foreløpig estimat. Men vi planlegger nå å engasjere entreprenører og leietakere for parken slik at vi kan få byggestart sent i år, eller tidlig neste år.


– Så fort vi har inkubatoren fulltallig og næringsparken er klar, vil vi utgjøre den største konsentrasjonen av oppstartselskaper i LA, forklarer Mohsen.


– Mer finansiering
Keith Hoffmann, visepresident for buisiness developement and technology transfer ved LA BioMed, forteller at de seneste årene har vært en spennende tid for livsvitenskap i LA.


– Det er en økning i livsvitenskapsorientert finansiering. Flere inkubatorer åpner opp i LA County (fylket Los Angeles, som inkluderer forsteder og andre byer journ. anm).


Hoffman forklarer at de med den nye inkubatoren kan huse så mange som 25–35 selskaper – ved full kapasitet.

– Vi prøver å skape ett av hovedsentrene for livsvitenskap i LA. Vi tror at det blir ett av de første bioteknologisentrene i LA County, sier Hoffman.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!