Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

ØKOSYSTEM: – BioLA skal skape et økosystem for livsvitenskapen her i LA, sier investeringsrådgiver, Daniel Tellalian.

ØKOSYSTEM: – BioLA skal skape et økosystem for livsvitenskapen her i LA, sier investeringsrådgiver, Daniel Tellalian.

Paraplyorganisasjon starter i 2019

– Rollen til BioLA er å være limet som hjelper alle med å jobbe sammen, sier Daniel Tellalian, en av ildsjelene bak den nye non profit-organisasjonen.

LOS ANGELES: Bioscience Los Angeles County (BioLA), er en nyoppstartet ideologisk organisasjon, startet opp av LA County – fylket Los Angeles, som inkluderer forsteder og andre byer.
Organisasjonen har som mål å knytte opp livsvitenskapsindustrien og større forskningsinstitusjoner i Los Angeles-området. Målet er å løfte sektoren i byen til å bli ett av de større sentrene for bioteknologi i USA.

LES OGSÅ: Planlegger senter for livsvitenskap i Los Angeles

Investeringsrådgiver Daniel Tellalian i Avivar Capital jobber på vegne av LA County for å stable den nyetablerte organisasjonen på bena. Han forklarer at universiteter som Caltech, UCLA, USC og Cal State LA nå skal samarbeide med livsvitenskapsindustrien i området for å gjøre LA til ett av de større livsvitenskapssentrene i USA.

– Vi begynner arbeidet med å styrke industrien i 2019. BioLA skal skape et økosystem for livsvitenskapen her i LA. Organisasjonen skal hjelpe sektoren. Derfor er det viktig at den ikke jobber for en person, et universitet eller et enkelt selskap, men at den promoterer forutsetningene for sektoren slik at alle selskaper kan dra nytte av arbeidet.

LES OM UIO-FORSKER: Forsker på ny teknologi for diagnostikk i Los Angeles


Bruker modell fra Cambridge
Tellalian nevner «de kjente sentrene for farmasi og livsvitenskap i USA», San Fransisco og Massachusetts. Sistnevnte huser store forskningsinstitusjoner som Harvard og MIT.

– Disse byene har en stor farmasi- og techsektor. Her er det mye innovasjon. Vi prøver å lære fra historien i Boston. Til å begynne med hadde de ikke store selskaper eller mange oppstartsselskaper.

– Men for ti år siden investerte guvernøren i livsvitenskapsøkosystem i Massachusetts. De laget det som formet livsvitenskapssenteret vi kjenner i dag.


Allerede stor sektor
Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor LA County ønsker å lykkes med livsvitenskap. Noe for øvrig også norske myndigheter ønsker – synliggjort i den nye stortingsmeldingen om helsenæringen. Den store forskjellen er ellers at California som stat – i amerikansk målestokk – allerede er den største aktøren innenfor livsvitenskapssektoren, ifølge en ny rapport fra California Life Science Association.
6,1 milliarder dollar ble investert i California i 2017 – sammenlignet med 3,6 milliarder i Massachusetts – som er rangert som nummer to. California har samlet sett de største kapitalinvesteringene på landsbasis. 48,1 prosent av alle investeringer i 2017. Rapporten estimerer at investeringsnivået vil ligge på hele 54,7 prosent i 2018.

Rapporten viser forøvrig at det jobber så mange som 82.000 ansatte i sektoren i Bay-området (San Fransisco), 57.000 i Los Angeles, 48.000 i San Diego og 44.000 i Orange County.

– Los Angeles har alle de rette komponentene for å lykkes. God forskning, entreprenører – og viljen til å feile og starte på nytt. I tillegg har flere av forskningsinstitusjonene opprettet inkubatorer hvor entreprenører kan møtes. Og California har masse investeringskapital. Det eneste vi mangler er en koordinator, sier Tellalian.

– Jobber dere for å gjøre LA til ett av de store livsvitenskapssentrene i USA?

– Absolutt. LA er allerede rangert som like stor, eller større enn sin naboby San Diego, som er en anerkjent bioteknologihub. Og vi nærmer oss en global status, slik som i Bay-området (San Fransisco). Vi kan gjøre hele staten California til et «innovation powerhouse», sier han.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!