Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
FELLES LØSNING: "20 millioner friske midler i revidert budsjett skal sette fart på etableringen av en felles kommunal pasientjournal Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

20 millioner til felles kommunal journal

I revidert statsbudsjett som legges frem tirsdag, kommer pengene til et forprosjekt for å realisere en løsning for helhetlig samhandling og digital pasientjournal i kommunal helse- og omsorgstjeneste.

 

Publisert: 2019-05-11 — 08.00
Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det er helseminister Bent Høie (H) og eldre- og folkehelseminsiter Sylvi Listhaug (Frp) som går sammen for å få å sikre en mer helhetlig og koordinert helsetjeneste. Regjeringen foreslår derfor å bevilge 20 millioner kroner ekstra til et forprosjekt og kvalitetssikring.   Prosjektet er et samarbeid mellom staten og Kommune-Norge.

- Kommunene, KS og staten er enige om behovet for en felles digital journalløsning for kommunale helse- og omsorgstjenester. Vi starter nå arbeidet med et felles system som vil ta oss et stort skritt nærmere målet om "Én innbygger – én journal", sier helseminister Bent Høie til Dagens Medisin.

Behov for samhandling
- Kommunene har et stort behov for bedre journalløsninger og enklere samhandling med andre aktører i helse- og omsorgssektoren. Særlig ser vi dette på områder der et stort antall aktører har behov for å ha oppdatert informasjon, slik som legemidler og planer for videre pasientbehandling, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug.

Hun legger til at en felles løsning vil øke pasientsikkerheten, gi bedre behandlingskvalitet og en mer effektiv arbeids- og informasjonsflyt. Forprosjektet skal utrede hvem som skal ha ansvar for å anskaffe, etablere, innføre, drifte og forvalte løsningene, opplegg for finansiering og hvordan kostnadene skal fordeles. Prosjektet skal ledes av Direktoratet for e-helse i tett samarbeid med kommunesektoren, de regionale helseforetakene og andre sentrale aktører. 

KS er positive
– Dette er et veldig positivt signal fra regjeringen som nå følger opp. Vi er glad for at pengene kommer allerede i revidert budsjett i år og at vi ikke må vente til neste års budsjett, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen til Dagens Medisin.

Hun påpeker at her jobber staten, KS og kommunene godt sammen.

– Fra kommunesiden har vi lagt ti millioner kroner på bordet. At staten følger opp er bra, sier Helgesen.

Prosjektet omfatter ikke kommunene i Møre og Romsdal og Trøndelag. De er tilknyttet Helseplattformen, som er et felles journalprosjekt for hele helsetjenesten i Midt-Norge.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!