Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
FIKK PRIS: Lederen for Trønderopprøret Tor Magne Johnsen synes det er stas at de fikk Allmennlegeforeningens gjeveste pris for sin innsats for fastlegeordningen. Foto: Vidar Sandnes

Trønderopprøret fikk pris for innsatsen

Allmennlegeprisen deles ut hvert år og skal gå til et medlem som har gjort en ekstraordinær innsats for allmennmedisin.

Publisert: 2019-05-09 — 15.10
Denne artikkelen er over tre år gammel.

Årets prisvinner, Trønderopprøret, ble etablert i 2017 og er en gruppe fastleger som har engasjert seg sterkt i forsvaret av fastlegeordningen. Allmennlegeprisen, som er på 15.000 kroner og et grafisk trykk, ble delt ut onsdag på Allmennlegeforeningens landsrådsmøte.

– Vi synes de har klart å sette fokus på fastlegeordningen og de har gjort det på en arbeidskrevende og innovativ måte ved at de gjennomførte en stor undersøkelse med høy faglig kvalitet, sier Kirsten Rokstad som sammen med Martin Chapmann, Jonas Lian, og Nils Kristian Klev, utgjorde juryen som delte ut den gjeve prisen.

Viktig bidragsyter
Hun understreker at Trønderopprøret med undersøkelsen i hånden kunne banke på dørene til både byråkrater og politikere med håndfaste bevis for at fastlegeordningen var i krise.

– Siden de var et «grasrotopprør» kunne de ta kontakt og formidle budskapet på en mer direkte og freidig måte enn det vi kan som fagforening. Vi må følge noen formelle spilleregler. Trønderopprøret har vært en viktig bidragsyter i kampen for en bedre fastlegeordning. De er mange som har stått på over lang tid. En samlet komité står bak tildelingen av Allmennlegeprisen til Trønderopprøret, sier Rokstad, til Dagens Medisin.

Også avtroppende leder i Allmennlegeforeningen, Tom Ole Øren mener prisen er vel fortjent.

– Jeg synes det er en veldig velfortjent pris. Det var en viktig pris fordi den symboliserer grasrotas ekte engasjement for at vi sammen skal redde fastlegeordningen. Trønderopprøret viser at fastlegene bretter opp ermene når det trengs, sier Øren til Dagens Medisin.

Han påpeker at han er glad for at Trønderopprøret har satt fastlegenes utfordringer på dagsorden på en god måte.

Overrasket prisvinner
- Vi synes det er utrolig stas at vi fikk denne prisen. Det er en anerkjennelse for den jobben vi har gjort og de timene vi har lagt ned. Denne prisen deler vi med alle fastlegene som har bidratt og støttet oss, sier Tor Magne Johnsen, leder i Trønderopprøret.

Og han legger til:

– Det betyr mye for oss at vi som en ekstern gruppe får anerkjennelse av Allmennlegeforeningen. Vi har lagt ned mange timer og mye fritid på dette. Vår intensjon med Trønderopprøret var å bedre situasjonen for fastlegene og sørge for at de som er fastleger blir og at nye kommer til, sier Johnsen.

Han understreker at det er mange å dele denne prisen med.

– Alle fastlegene som har støttet oss og bidratt. Mange har vippset penger, så vi har kunnet gjennomføre undersøkelser og ulike aktiviteter. Vi deler prisen med alle som på ulikt vis har bidratt, sier Johnsen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!