Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
VIL BLI NESTLEDER: Fastlege og leder for Trønderopprøret Tor Magne Johnsen utfordrer fastlege og kommuneoverlege Ivar Halvorsen, som er innstilt som ny nestleder i Allmennlegeforeningen. Foto: Unni Skoglund

Trønderopprører vil inn i fastlege-ledelsen

Tor Magne Johnsen utfordrer Ivar Halvorsen i nestledervalget i Allmennlegeforeningen. 

Publisert: 2019-05-08 — 12.44
Denne artikkelen er over tre år gammel.

– Jeg er brennende engasjert i å etablere en sterk fastlegeordning som står seg i fremtiden. Jeg vil bidra til å få gjennomslag for bevilgningene som trengs for å få til endringer. Jeg tror også at det er fordel å få en lege som i sterkere grad representerer de unge fastlegene inn i ledelsen, sier Tor Magne Johnsen.

Han er fastlege, lektor ved NTNU og leder for Trønderopprøret, en gruppe fastleger som engasjerer seg i å forsvare fastlegeordningen. Nå vil Johnsen bli nestleder i Allmennlegeforeningen. Det til tross for at valgkomiteen i foreningen har innstilt den tidligere nestlederen Ivar Halvorsen, fastlege og kommuneoverlege i Stavanger, til vervet. 

Stor respekt for motstanderen

– Jeg syns Ivar er en fantastisk kandidat og har stor respekt for ham. Han har et kunnskapsgrunnlag som er uvurderlig og lang erfaring fra livet som fastlege, AF-styret og flere andre verv. Jeg skulle egentlig ønske at det var en annen enn ham som var innstilt. Jeg har et stort ønske om at Ivar blir en del av AF-styret, men må samtidig være tro mot mine egne ambisjoner, sier Johnsen.

– Jeg tror jeg kan få brukt mine evner og mitt engasjement godt som nestleder. Jeg har en ambisjon om å jobbe med dette i fremtiden og tror den kommende perioden vil bli helt avgjørende for om vi klarer å bevare fastlegeordningen, og da er det viktig for meg å komme i en posisjon hvor jeg kan påvirke beslutningene som tas.

Har blitt oppfordret

Johnsen mener at han har et nettverk som vil være verdifullt for fastlegene og for det nye Af-styret.

– Jeg erkjenner at jeg mangler erfaring fra styret i Allmennlegeforeningen og fra forhandlinger, men etter å ha reist rundt i landet, utarbeidet undersøkelser og gjennom forskningen jeg holder på med, har jeg god innsikt i dagens situasjon og hvilke behov og ønsker fastlegene har, sier Johnsen.

Har blitt spurt

Johnsen sier at han har blitt oppfordret av kollegaer til å stille som nestlederkandidat, selv om valgkomiteen har innstilt ham som vanlig styremedlem.

– Mange har spurt meg og ytret ønske om at jeg skal bli en del av ledelsen. Det synes jeg er hyggelig.

Lederen for Trønderopprøret legger til at han også har større ambisjoner:

– Jeg har ambisjoner om å bidra enda sterkere inn i ledelsen i fremtiden, men jeg valgt å ikke stille som leder nå.

– Men det kan bli aktuelt på et senere tidspunkt?

– Man tar en periode av gangen.

Har fått til endring før

Ivar Halvorsen mener at det er flott at han får en utfordrer.

– Jeg mener at han er en veldig god kandidat og at det er liten forskjell på med tanke på at vi begge ser behov for endring av rammebetingelsene for fastlegeordningen. Vi drives nok begge av en vilje til å gjøre noe og få til endringer, sier Halvorsen.

Han legger likevel vekt på egen erfaring som et fortrinn.

– Jeg har god innsikt i hva som skal til for å få til endringer, og jeg har en historikk på at jeg har fått til endringer både lokalt i mitt fylke og på sentralt nivå, sier Halvorsen.

– Når jeg ber om å få komme tilbake til et verv jeg har hatt før, så er det fordi det er stort behov for å få gjort noe. Det tror jeg at jeg kan få til.

Har vært nestleder før

Halvorsen var nestleder for Allmennlegeforeningen fra 2013 til 2015.

– Ettersom du allerede har vært nestleder tidligere, kan det komme innvendinger om at du burde ha fått til en endring tidligere?

–Det har vært vanskelig å få til dette. Den gangen var mitt felt tariffavtalen med KS og legevakt. Mitt bidrag var å få til en total rekonstruering av dette arbeidet og betydelig økonomisk økning. Jeg kunne tenke meg å få til det samme for fastlegeordningen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!