Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

KONKURRERER: Egil Johannesen (t.v.) og Nils Kristian Klev ønsker begge å lede Allmennlegeforeningen.

KONKURRERER: Egil Johannesen (t.v.) og Nils Kristian Klev ønsker begge å lede Allmennlegeforeningen. Foto: Vidar Sandes/Egil Johannesen

Kjemper om å bli fastlegeleder

Allmennlegeforeningens leder Tom Ole Øren mener at arvtakeren vil få en minst like krevende jobb som ham. De to kandidatene til ledervervet håper begge på landsrådets støtte.

Annons:

Onsdag ettermiddag velger landsrådet i Allmennlegeforeningen sin nye leder. Fastlegene har fått mye omtale de senere årene på grunn av store utfordringer med fastlegeordningen. En nylig kartlegging viste at stadig flere kommuner sliter med rekrutteringen.

To kandidater har meldt at de vil ta over stafettpinnen etter Tom Ole Øren: Tidligere styremedlem Egil Johannesen og dagens nestleder Nils Kristian Klev. 

– Det kribler

– Nå er jeg spent. Det kribler litt, det må jeg være ærlig på, sier Egil Johannesen. Han er fastlege ved Medisinsk Senter Fornebu og er innstilt av valgkomiteen til ledervervet.

Se hele valgkomiteens innstilling nederst i saken.

– Hvordan vurderer du din egen sjanse til å bli valgt?

– Jeg har håp om å bli valgt. Jeg har valgkomiteens innstilling i ryggen og mener at jeg har et godt og bredt mandat i landsrådet. Jeg vet at jeg har en klok og fornuftig motstander som sikkert har sine støttespillere, men jeg kommer til å kjempe for dette.

Johannesen mener at foreningen trenger en tydelig lederstemme. 

– Vi er nødt til å være tydelige, både overfor samarbeidspartnere og dem vi skal forhandle med, men også innad i foreningen. Vi må nå ut til alle våre medlemmer. Vi har en aktiv base, men det vi står overfor nå, vil gjelde alle kollegaer i hver krik og krok av landet. Vi må nå ut til dem med budskapet, men også å få innspill om hvordan deres hverdag er. Jeg mener at foreningen trenger en klar og tydelig lederstemme og jeg mener at jeg kan være det for foreningen. 

– Viktig dag for foreningen

Johannesen utfordres av dagens nestleder, Nils Kristian Klev, som ikke står på valgkomiteens liste.

– Dette blir en viktig dag for Allmennlegeforeningen og for arbeidet vi skal gjøre videre, sier Klev. 

– Jeg håper at folk tar innover seg verdien av kompetanse og erfaring for å komme i mål med arbeidet med fastlegeordningen.

– Hvorfor mener du at dine kollegaer bør stemme på deg?

– Valgkomiteen har innstilt et helt nytt styre. Det gir store utfordringer for kontinuitet. Vi kan ikke tillate oss det i situasjonen vi står i nå.

Klev mener at fersk styreerfaring bør være viktig i valget.

– Jeg har opparbeidet meg nødvendig forhandlingskompetanse og har en analytisk evne til å se detaljer, men også helheten. Jeg er opptatt av godt teamarbeid, men også gode prosesser. Jeg er både villig til å gå i dialog og å sette hardt mot hardt når vi møter motstand.

Tror bakgrunn vil være viktig

Leder Tom Ole Øren er også spent på utfallet av dagens valg. 

– Vi er i en spesiell situasjon siden ingen i styret skal fortsette. Det er litt uheldig med tanke på kontinuiteten. Men det er to solide navn på blokken nå, og jeg vil understreke at dagens styre sitter frem til 1. september. Overføring av informasjon vil være viktig og vi skal sørge for at det blir en god overgang for ny leder og nestleder, sier Øren. 

Han vil ikke kommentere hvem han tror at vinner valget, men mener at erfaring vil være viktig. 

– Jeg tror at bakgrunnen til kandidatene og hvorvidt man mener at vedkommende kan ta arbeidet videre på en god måte, vil være viktig. Begge kandidatene har en solid bakgrunn fra tillitsvalgtarbeid, sier Øren.

– Det har vært et krevende arbeid de siste fire årene, og det kommer til å bli minst like krevende i fortsettelsen. Vi har fått på plass en felles forståelse av situasjonen med politikerne. Nå er det viktig at dette fører til handling, sier Øren.

 

Dette er valgkomiteens innstilling:

Egil Johannesen (leder)

Ivar Halvorsen (nestleder)

Marit Karlsen

Tor Magne Johnsen

Marit Tuv

Peter Christersson

Elin Kjølsrød Ødemark

Dragan Zerajic

Vara:

 1. Kirsten Rokstad
 2. Ronny Cassells
 3. Eli Øvstedal

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!