Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
INGEN ENDRING: Folkehelsepolitikken ligger fast, bedyret statssekretær Anne Bramo (Frp). Foto: Lasse Moe

– Økte avgifter er ikke rett spor

Statssekretær Anne Bramo i Helse- og omsorgsdepartementet mener ikke strukturelle tiltak er løsningen på folkehelsefeltet.

Publisert: 2019-05-07 — 18.46

OSLO/KREFTFORENINGENS VITENSENTER (Dagens Medisin): Nyutnevnt folkehelseminister Sylvi Listhaug sine uttalelser om røyking, drikking og rødt kjøtt, ble tema under Dagens Medisins fagseminar om folkehelse torsdag. Den relativt nye lederen for Helse- og omsorgskomiteen sa at han var reagerte da han hørte uttalelsene fra Listhaug.

– Jeg ble litt overrasket over uttalelsene, sa Geir Jørgen Bekkevold (KrF).

– Men hun har moderert seg etterpå og sagt til at hun ikke oppfordrer noen til å røyke, drikke, eller spise usunn mat. Det er sånn at hele regjeringen stiller seg bak folkehelsemeldingen, sa Bekkevold.

– I et liberalt samfunn er det begrenset hvor mye man kan styre, men jeg tenker at man må være villig til å bruke politiske virkemidler, sa KrF-eren som særlig ønsket flere tiltak innen forebygging.  

– Ikke mitt problem

– Jeg opplever at Listhaugs innspill var et forsøk på å skape en polariserende debatt, sa Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap), medlem av Helse- og omsorgskomiteen.

Også Senterpartiets representant i Helse- og omsorgskomiteen var skeptisk til utspillet.

– Jeg har ivret for at Norge skulle få en folkehelseminister for å løfte folkehelsefeltet. Men denne uttalelsen vitner ikke om et engasjement for feltet, sa Kjersti Toppe, og la til:

– Men det er ikke min regjering, så det er ikke mitt problem.

Statssekretær Anne Bramo (Frp) i Helse- og omsorgsdepartementet fastholdt at regjeringens folkehelsepolitikk ikke er endret.

– Folkehelsepolitikken ligger fast og det er regjeringens politikk. Det kommer vi til å gjennomføre også med Listhaug som folkehelseminister, sa Bramo.

Vil ikke ha økte avgifter

Bramo ble utfordret fra debattleder og journalist Anne Hafstad i Dagens Medisin, etter oppfordringer fra fagmiljøet om strukturelle tiltak som økte avgifter på usunn mat. Det ville ikke statssekretæren støtte.

– Frp mener ikke at økte skatter og avgifter er rett spor, slo Bramo fast.

Statssekretæren pekte istedenfor på tidlig innsats som å styrke omsorg i graviditeten, flere psykologer i kommunene og handlingplan for fysisk aktivitet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!