Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
Erna Solberg ønsket Sylvi Listhaug velkommen tilbake i regjeringen. Foto: Skjermdump fra regjeringen.no

Statsministeren: – Har full tillit til Listhaug som statsråd

– Jeg vet hva hun er god for, hun er en styrke for regjeringen.

Publisert: 2019-05-03 — 12.11

Det sa statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferansen fredag da hun lanserte Sylvi Listhaug (Frp) som ny eldre- og folkehelseminister.

Solberg takket avtroppende minister, Åse Michaelsen (Frp), for jobben og særlig for hennes arbeid med refomen «Leve hele livet».

Videre ønsket hun Listhaug velkommen tilbake i regjeringen, og sa at hun opplever Listhaugs engasjement på området som «genuint». Listhaug har tidligere vært eldrebyråd i Oslo.

Listhaug gikk som kjent av som justisminister for ett år siden, etter det mye omtalte Facebook-innlegget der der hun skrev at  «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del.»

På spørsmål fra mediene på pressekonferansen om hvor lenge en mistillit i Stortinget varer, svarte Solberg:

–  Det ble aldri utrykt en mistillit. Jeg minner om opposisjonspolitikerne som sa at dette kunne unngås hvis Listhaug fikk et annet område i regjeringen. Jeg har tatt opposisjonen på ordet i så måte, sa Solberg.

–  Jeg vet hva hun er god for, og hun er en styrke for regjeringen. Sylvi har sagt at hun står ved unnskyldningen hun ga i Stortinget i forbindelse med Facebook-oppdateringen, sa Solberg.

Åse Michaelsen tiltrådte som eldre – og folkehelseminister 17 januar i fjor.

Listhaug, som gikk altså av som justis- og innvandringsminister i mars i fjor, har sittet i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget siden april 2018.

Eldre- og folkehelseministeren har blant annet ansvaret for politikken knyttet til de kommunale pleie- og omsorgstjenestene.

Også folkehelseområdet, blant annet helsefremmende og forebyggende arbeid  innen fysisk og psykisk helse, sosial ulikhet i helse, ernæring og mattrygghet, alkohol-, narkotika- og tobakksforebygging og smittevern, har ministeren ansvaret for.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!