Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
NY MINISTER: Sylvi Listhaug fikk blomster av sin forgjenger Åse Michaelsen da hun overtok som eldre- og folkehelseminister. Foto: Julie Kalveland

Vil hjelpe folk som blir «overkjørt av systemet»

Den nye eldre- og folkehelseministeren vil ha flere sykehjemsplasser, være ute blant folk og engasjere seg mot urett.

Publisert: 2019-05-03 — 13.46

HELSE- OG OMSORGSDEPARTEMENTET (Dagens Medisin): – Jeg vil jobbe for flere sykehjemsplasser og å få flere kjøkken tilbake på sykehjemmene. Det nå varslet penger i revidert nasjonalbudsjett for å sette igang tilskuddsordninger fra staten for å få kommunene til å bygge kjøkken, sa Sylvi Listhaug da hun i dag fredag overtok som ny eldre- og folkehelseminister etter Åse Michaelsen.

Frp-politikeren pekte på at Leve hele livet-reformen vil være viktig fremover.

– Eldre og pleietrengende skal bestemme selv og være sjef i eget liv, og ikke bare overleve, men leve livet til det siste.

– Vil være ombud
Den ferske statsråden sier til Dagens Medisin at hun også er opptatt av å engasjere seg der det er "begått urett":

– Jeg vil være en ombudsperson for folk som blir overkjørt av systemet og prøve å bidra til at de får hjelpen de trenger. Jeg kan sikkert ikke rekke å hjelpe alle, men jeg vil hvertfall engasjere meg der jeg ser det blir begått stor urett, sier Listhaug.

– Du har sittet i Helse- og omsorgkomiteen, men markert deg på saker om innvandring og kriminalitet. Vil du nå i hovedsak fokusere på helse?

– Helse- og eldrefeltet har jeg holdt på med hele tiden mens jeg har vært på Stortinget, men jeg er også snart forhåpentligvis nestleder i Fremskrittspartiet. Da er det klart at jeg kommer til å snakke andre tema også. Jeg ledet Innvandrings- og integreringsutvalget i Fremskrittspartiet, så jeg kommer til å jobbe med dette også.

Vil på vakt
– Hvordan vil du markere deg på eldre- og folkehelsefeltet?

– Jeg vil prøve å være tydelig, være ute blant folk og jobbe for å bedre eldreomsorgen sammen med kommunene. Det er der mange av virkemidlene er.

– Hva er din beskjed til de ansatte i helsetjenesten i dag?

– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme ut og møte mange. Jeg vil gjerne ut på sykehjem og ta en vakt. Det er altfor mange siden jeg har gjort det, men jeg jobbet fire år på aldershjem og da jeg var eldrebyråd var jeg også ute og tok et tak på sykehjem. Jeg er sikker på at det sikkert har skjedd mye siden da, både med utstyr og hvordan man jobber, så jeg skal snart møte opp.

– Så du venter på en invitasjon?

– Ja, ellers inviterer jeg meg selv. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Full åpenhet om verdioverføringer

DM Arena Digital - Helseøkonomi

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!