Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

NEDSTEMT: Forslaget om å utrede Ullevål ble stemt ned i Stortinget. Her er Høyres Sveinung Stensland oppe på talerstolen i forkant av avstemningen.

NEDSTEMT: Forslaget om å utrede Ullevål ble stemt ned i Stortinget. Her er Høyres Sveinung Stensland oppe på talerstolen i forkant av avstemningen. Foto: Lasse Moe

Vraket forslag om å utrede Ullevål

Stortinget stemte mandag ned forslaget om å kreve en utredning av Ullevål-tomten.

Annons:

Forslaget med tittelen «Trygge sykehus foran dyre prestisjeprosjekter» ble fremmet av stortingsrepresentantene Bjørnar Moxnes (R), Kari Elisabeth Kaski (SV) og Kjersti Toppe (Sp). Representantene ønsket å utrede bruk av Ullevål-tomten og prioritere arbeidet med Aker som nytt lokalsykehus for Groruddalen.

I dag mandag ble det votert over saken i Stortinget. 

– Uttrykker bekymring

Forslaget var på åpen høring i Helse- og omsorgskomiteen i mars. Flertallet i Helse- og omsorgskomiteen, regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, rådet Stortinget til ikke å vedta representantforslaget. Partiene gikk likevel langt i å uttrykke bekymring knyttet til sykehusplanene.

– Det er helt klart at en samlet komite uttrykker bekymring for investeringsnivået og den økonomiske siden av saken, sa saksordfører og Venstre-politiker Carl-Erik Grimstad til Dagens Medisin da komiteens innstilling var klar.

Ble stemt ned

I avstemningen ble det votert over to forslag. Arbeiderpartiet (Ap), Sp og SV ønsket at Stortinget skulle be regjeringen om å prioritere arbeidet med nytt lokalsykehus for hele Groruddalen på Aker. 

Sp og SV fremmet forslag om at Stortinget skulle be regjeringen "gjennomføre en utredning av Ullevål-tomtas muligheter for utvikling og samling av virksomhetene i Oslo universitetssykehus, slik at tomtealternativene kan sammenlignes, og komme tilbake til Stortinget på egnet vis. Eventuelle planer for tomtesalg på Ullevål stilles i bero inntil dette er gjennomført."

Regjeringspartiene stemte mot forslagene, som dermed ikke ble vedtatt.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!